Energieverbruik voetbalclubs moet lager

mainImage
Energieverbruik voetbalclubs moet lager

De KNVB en energiebedrijf Essent willen het energieverbruik van verenigingen in het amateurvoetbal de komende vier jaar met 50 procent terugbrengen. Dat stellen de twee organisaties in het gelanceerde programma De Groene Club.

Doel van het vierjarig programma is om de 2500 voetbalclubs te helpen bij het verduurzamen van hun accommodaties en zo samen jaarlijks 17,5 miljoen euro aan energiekosten te besparen en 80 miljoen ton minder CO2 uit te stoten. Een club kan gemiddeld 7000 euro per jaar besparen.

Het programma richt zich ook op de 1,2 miljoen leden van de clubs door duurzame en energiebesparende maatregelen voor thuis te promoten.
De Groene Club in Zuid-Holland
Voetbal-, hockey- en tennisclubs kunnen zich vanaf 27 september melden bij de Groene Club; een nieuw initiatief dat clubs helpt met verduurzamen. Hierdoor kunnen zij besparen op hun energierekening. De provincie Zuid-Holland vergoedt het advies voor de beste duurzame plannen.

De sportwereld heeft er een bijzondere club bij: de Groene Club. Vanaf 27 september kunnen voetbal-, hockey- en tennisclubs zich bij deze club melden om hun financiële positie te verbeteren door duurzame maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld het dak van de kantine vol leggen met zonnepanelen of led-verlichting plaatsen rond de velden. Dat leidt tot een lagere energierekening voor de clubs en een lagere uitstoot van broeikasgassen.

Provincie vergoedt duurzame plannen
De provincie Zuid-Holland vergoedt het beste advies dat sportverenigingen bij de Groene Club kunnen inwinnen om te komen tot een plan van aanpak voor deze verduurzaming. Ook de provincies Gelderland en Overijssel subsidiëren een plan van aanpak voor de beste deal voor clubs die zich melden. Verenigingen hoeven dus niet zelf op onderzoek uit.

Besparen op de energierekening
De Groene Club wil verenigingen volledig ontzorgen op weg naar een duurzame sportaccommodatie. Zo kunnen sportverenigingen flink besparen op hun energierekening Dat doet de Groene Club door  inzicht te geven in de huidige energiesituatie van de vereniging, samen een plan van aanpak op te stellen en mee te denken met financiële oplossingen. Daar komt de beste deal per club uit in een combinatie van kwaliteit, prijs, service, leveringszekerheid en ervaring van uitvoerende installateurs.

Deelnemen?
Kijk voor meer informatie op www.degroeneclub.nl of neem contact op met De Groene Club via  of 0851304389.


Foto: Digitaal Dagblad