En zo heb je weer twee fietsen...

mainImage
En zo heb je weer twee fietsen...

En zo heb je weer twee fietsen...

Een bewoonster van de Zeugstraat raakte de afgelopen twee jaar in totaal maar liefst vier fietsen kwijt. Twee daarvan werden maandag door medewerkers van Promen uit de singel langs de Zeugstraat gevist.

Onrustig
Het was afgelopen weekend zowel in de vrijdagnacht als de zaterdagnacht erg onrustig in de binnenstad, met name in de Zeugstraat. Bewoners uit de straat melden gedurende de hele nacht, maar vooral tussen 03u00 en 05u00 grote groepen luid schreeuwende, joelende en rond rennende jongeren in de straat.

Woongenot
Vooral na de sluitingstijd van de aan de Zeugstraat gevestigde discotheek Friends is het onrustig en worden vernielingen aangericht. ,,Fietsen worden dan in de plomp gegooid. Bloembakken omgeknikkerd. Politie is dan helaas niet aanwezig om toe te zien en op te treden", aldus bewoners van de binnenstad. ,,Het is door de discotheek in de Zeugstraat eigenlijk al jaren onrustig in de weekenden en vooral in de nachten. De binnenstad blijft de binnenstad en dat snapt iedereen, maar de binnenstad is ook een gewone woonwijk waar jongeren en ouderen en ook hele gezinnen samen wonen. Geluidsoverlast en vernielingen hoeven dan ons woongenot toch niet te verstoren en te beperken?"

Winterviooltjes
Juist maandagmorgen vulden medewerkers van Promen de plantenbakken met nieuwe winterviooltjes. Zij hielpen verder om een aantal fietsen uit het water te vissen. Er werden er korte tijd vier boven water en op de kant gehaald. Twee daarvan zijn eigendom van de Zeugstraat-bewoonster. De witte die ze een half jaar geleden ineens kwijt raakte. En de groene die ze sinds gisteren miste. Ze was al weer van plan een nieuw exemplaar aan te schaffen...


Foto: Digitaal Dagblad