En dit zijn de weersverwachtingen voor de Kerstdagen...

mainImage
En dit zijn de weersverwachtingen voor de Kerstdagen...

De Kerstdagen van 2018 verlopen volgens Meteo Gouda zo goed als zeker rustig en droog. Op beide dagen is het wisselend bewolkt en met name in de nacht en vroege ochtend kans op nevel of mist.
Tijdens Kerstavond blijft het droog en is het wisselend bewolkt. Aan het eind van de avond ligt de temperatuur rond 3 graden Celsius in de Goudse regio. In de nacht naar Eerste Kerstdag kan het in het Groene Hartgebied lokaal een graadje vriezen. In het uiterste westen van het Groene Hart blijft de temperatuur een fractie boven het vriespunt. Er kan tijdens brede opklaringen (uitstraling-> snelle afkoeling) en weinig wind gemakkelijk mist gevormd worden.

Eerste Kerstdag begint bewolkt met laaghangende bewolking en mist. Het zuiden kan enige tijd duren voordat de mist is verdwenen, de zon heeft immers in deze tijd van het jaar nauwelijks kracht om de lucht snel op te warmen en daardoor de mist te laten oplossen. In het Groene Hartgebied is er na het oplossen van de mist aan het eind van de ochtend genoeg ruimte voor de zon. Het blijft droog en het wordt circa 7 graden Celsius in de Goudse regio. Als de mist en laaghangende bewolking hardnekkiger zijn dan het zich nu laat aanzien komt de temperatuur rond 5 graden Celsius uit. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort en waait uit westelijke richtingen.

Op Tweede Kerstdag blijft het eveneens droog, maar is er aanzienlijk meer bewolking met slechts lokaal af en toe zon. Er is een geringe kans op mist, deze kan opnieuw lang aanwezig blijven. Het wordt circa 6 graden Celsius en er waait een (zeer) zwakke zuidwester, windkracht 1 à 2 Beaufort. Als er mist is ontstaan en langdurig in het weerbeeld aanwezig blijft komt de temperatuur niet boven 4 graden Celsius uit.

Na Kerst 2018 volgen nog enkele overwegend bewolkte dagen, maar blijft het door een hogedrukgebied in de buurt van Nederland droog met maxima van een graad of 7.

Richting de jaarwisseling neemt de kans op neerslag vanaf zaterdag 29 december toe. Tijdens de Jaarwisseling is het waarschijnlijk geheel bewolkt en bij een zwakke tot matig noordwester is het circa 6 graden Celsius. De kans op neerslag is tijdens de overgang van 2018 naar 2019 zeer klein, dus niet geheel uitgesloten. De kans op aanhoudend (zeer) zacht winterweer is begin volgend jaar het grootst, maar er is ook een kleine kans op kouder winterweer vanaf 4 januari!


Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


 


Foto: Digitaal Dagblad