Een probleem opgelost en een probleem erbij (2)

mainImage
Een probleem opgelost en een probleem erbij (2)

Heb je aan de ene kant een probleem opgelost, komt er aan de andere kant weer eentje bij. Als gemeente Gouda doe je het dan ook (bijna) nooit goed.

Bij de uitgang van het terrein van het Goudse verpleeghuis De Hanepraij aan de Fluwelensingel wordt op dit moment een oversteek naar de binnenstad gerealiseerd. Het doel is dat de bewoners in hun rolstoel of met de rollator en hun begeleiders veilig kunnen oversteken. Directeur Sander van IJsseldijk van De Hanepraij trok de afgelopen tijd geregeld bij de gemeente aan de bel over de in zijn ogen zeer onveilige situatie voor de bewoners. Er was geen duidelijke oversteek aangegeven, waardoor automobilisten het punt in zijn ogen vaak veel te snel passeerden. Zo liet hij het AD weten.

De nieuwe oversteek bij de Hanepraij is nu bijna klaar, MAAR: voor fietsers wordt het juist gevaarlijker! Want de vrijliggende fietsstrook is geofferd. Fietsers delen de weg nu met auto’s. En er is hoge stoeprand, dus snel uitwijken kan niet! Verder zijn de lantaarnpalen op het voetpad een stad in de weg voor de bewoners (met rolstoel, scootmobiel of rollator) van de Hanepraij en andere passanten in de richting van en naar de Fluwelensingel.


Maar zoals we de afgelopen dagen hebben gezien bij het verhelpen van losliggende en rammelende tegels op de fietspaden in Gouda, is de gemeente Gouda niet voor één gat te vangen. En kwam ze met een wel heel provisorische oplossing.Overigens is het eerste slachtoffer al gevallen. Letterlijk. Bij de oversteek van verpleeghuis de Hanepraij aan de Fluwelensingel naar het Houtmansplantsoen viel een man in rolstoel van de stoep. De lantaarnpalen die midden op de stoep staan, maken de stoep te smal om met een rolstoel een draai te maken. Hierdoor viel de bewoner van de Hanepraij op de autoweg.

De gevallen man.

Foto André Versluis, secretaris van cliëntenraad de Hanepraij.


Foto: Digitaal Dagblad