Een klein dipje

mainImage
Een klein dipje

Vandaag is het gevoelig frisser dan gisteren door een doorstaande noordenwind en is er kans op enkele lichte regenbuien. Morgen wordt het met 14 graden de koelste dag van deze week in het Groene Hart. In het Pinksterweekend is het droog, vrij zonnig en wordt het aangenaam warm.

Woensdag is er aanmerkelijk meer bewolking dan gisteren. Toch laat de zon niet helemaal verstek gaan. Er kunnen enkele lichte regenbuien tot ontwikkeling komen boven het Groene Hart.

Aan het einde van de middag trekken de meeste buien in zuidelijke richting weg en is het overwegend droog. De vlagerige noorden- tot noordwestenwind is matig tot vrij krachtig (3 tot 5 Beaufort). De maximumtemperatuur ligt rond 18 graden in de Goudse regio. Hiermee ligt de maximumtemperatuur rond normale waarde voor de tweede decade van mei.

Morgen is de noordenwind nog steeds nadrukkelijk aanwezig. Deze wind voert koele lucht aan, waardoor de temperatuur blijft steken bij een graad of 14. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolkenvelden en zon. Er waait een matige noordenwind (3 tot 4 Beaufort) met windvlagen tot 45 km./uur.

Ook vrijdag blijft het, op een plaatselijk licht regenbuitje na droog in het Groene Hartgebied. Het is wisselend bewolkt, de zon wint in de loop van de dag steeds meer terrein. De noordenwind is iets minder aanwezig dan donderdag en het wordt 16 graden in de Goudse regio. Er waait opnieuw een matige noordenwind (3 tot 4 Beaufort) met windvlagen tot 35 km./uur.

Het pinksterweekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. De temperatuur loopt daarbij geleidelijk op. Zaterdag wordt het 18 of 19 graden in de Goudse regio, zondag wordt het iets warmer met temperaturen rond 21 graden. Op maandag wordt het circa 22 graden en is er, naast veel zon ook kans op een lokale regenbui. De wind waait zwak tot matig (2 tot 4 Beaufort) uit noordoostelijke richtingen.

Ook begin volgende week dinsdag wordt het circa 22 graden met flinke zonnige perioden, maar is er eveneens kans op een lokale regenbui.


Foto: Digitaal Dagblad