Een fractie warmer

mainImage
Een fractie warmer

Dinsdag trekt een trog van een lagedrukgebied bij IJsland ten zuidwesten van onze regio langs en komen we tijdelijk in iets minder warmere lucht terecht. Deze trog zorgt tijdelijk voor meer bewolking, maar daar valt geen of weinig neerslag uit.Fraaie cirrus (vederwolken) vandaag boven het Reeuwijkse plassengebied. Weerclub Gouda-lid Michel van Wissen is de fotograaf.

Vandaag wordt het nog een fractie warmer dan de afgelopen dagen en kan het circa 31 graden worden in de Goudse regio. Er zijn flinke zonnige perioden, maar in de loop van de ochtend en in de middag trekken er ook enkele wolkenvelden over het Groene Hartgebied.

Vanaf dinsdag wordt de warmte enigszins getemperd, maar met maxima van circa 25 graden in de middagen blijft het zomers warm. De bewolking is met name dinsdag en woensdag flink vertegenwoordigt, maar de kans op een regenbui is klein.

Donderdag en vrijdag is het vrij zonnig en vertoont de temperatuur weer een stijgende lijn.

In het volgende weekend wordt het volgens de laatste computerberekeningen opnieuw zomers warm met 27 of 28 graden. Het is dan waarschijnlijk wisselend bewolkt bij een overwegend oostelijke wind.

Na het volgend weekend blijft het hoogzomers en kurkdroog. Mogelijk gaat juli 2018 tropisch eindigen, maar dit is nog erg onzeker! 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad