Droog met af en toe zon

mainImage
Droog met af en toe zon
Na een mistige start met hier en daar vorst, maken de mistbanken plaats voor af en toe een zonnetje. Het wordt 3 tot 5 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten. Vanmiddag is de meeste zon te vinden in de westelijke provincies. Het blijft droog. Donderdag is er kans op lichte vorst en koelt het 's nachts af naar 2 graden. Lokaal kan het opnieuw glad zijn. Overdag blijft het koud aanvoelen door een stevige oostenwind die koude lucht uit Oost-Europa naar ons land waait. De gevoelstemperatuur kan daarbij uitkomen op min 4 graden.

Woensdag waait er een zwakke tot matige oostenwind met een kracht van 2, soms 3 op de schaal van Beaufort. De zon schijnt uitbundig. De maxima komen in de Goudse regio rond 4 graden Celsius uit en daarmee is het 2 graden kouder dan normaal.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking geleidelijk toe. Voor de bewolking uit daalt de temperatuur naar circa -1 graad Celsius. Onder de toenemende bewolking loopt de temperatuur licht op naar circa +1 graad Celsius. De wind is matig, windkracht 3 Beaufort en ruimt van oost naar zuidoost.

Donderdag is het overwegend bewolkt. De maxima liggen in de Goudse regio rond 3 graden Celsius. De zuidooster is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag overheerst de bewolking nog steeds. Desondanks komen de minima bij een matige zuidoostenwind (3 Beaufort) nog rond het vriespunt uit.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en koud met een maximum temperatuur van net boven het vriespunt. Er staat een zwakke oostelijke wind kracht 2 Bft. Gouda bij kaarslicht zal naar het zich nu laat aanzien droog verlopen, maar is het wolkendek gesloten. De temperatuur ligt bij het ontsteken van de lichtjes rond 1 graad Celsius. Vanaf zaterdagavond neemt de kans op neerslag sterk toe en draait de wind naar een zuidelijke richting. De neerslag kan aanvankelijk gaan vallen in de vorm van sneeuw, natte sneeuw, onderkoelde neerslag, geleidelijk overgaand in regen. Er is dus kans op gladheid. De maximum temperatuur gaat op zondag omhoog naar rond de 8 graden. Het is nog erg ver weg en het zou zo maar kunnen dat de kou nog een dag langer blijft.Foto: Digitaal Dagblad