Droog maar koud door oostenwind

mainImage
Droog maar koud door oostenwind

Donderdag begint koud met temperaturen rond het vriespunt. Het is overwegend bewolkt, met in de middag af en toe een zonnetje. Het wordt zo'n 3 graden, maar het voelt door de oostenwind veel kouder aan. De ochtend begint koud met een lichte vorst en gevoelstemperaturen van min 5. In de loop van de ochtend loopt het kwik op naar 0 graden. Het blijft koud en bewolkt de rest van de dag, hoewel droog. De maximumtemperatuur komt uit op 3 graden, met en gevoelstemperatuur van onder het vriespunt. In de avond gaat het bijna overal vriezen en daalt het kwik. Vrijdag wordt het nog kouder en komt de temperatuur overdag niet boven de 1 graad uit.
Donderdag begint aan de koude kant met temperaturen die rond zonsopkomst rond het vriespunt liggen. Aan de grond kan het 1 a 2 graden gaan vriezen. Het is wisselend bewolkt maar het blijft droog. De maxima liggen in de Goudse regio rond 3 graden Celsius. De zuidoosten wind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag overheerst de bewolking en komen de minima uit op rond het vriespunt. Er staat een matige zuidoostenwind (3 Beaufort).

Vrijdag is het wisselend bewolkt en koud met een maximum temperatuur van net boven het vriespunt. Er staat een zwakke oostelijke wind kracht 2 Bft. Gouda bij kaarslicht zal naar het zich nu laat aanzien droog verlopen, maar is het wolkendek gesloten. De temperatuur ligt bij het ontsteken van de lichtjes rond 1 graad Celsius.

In de nacht naar zaterdag gaat het licht vriezen en op zaterdag overdag komt het kwik net boven het vriespunt uit. Vanaf zaterdagavond neemt de kans op neerslag sterk toe en draait de wind naar een zuidelijke richting. De neerslag kan aanvankelijk gaan vallen in de vorm van sneeuw, natte sneeuw, onderkoelde neerslag, geleidelijk overgaand in regen. Er is dus kans op gladheid. De maximum temperatuur gaat op zondag omhoog naar rond de 8 graden.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad