Droog en bewolkt

mainImage
Droog en bewolkt

Vrijdag is het op de meeste plaatsen droog en bewolkt. Het wordt 4 tot 7 graden. De ochtend start grijs en zeer lokaal met een beetje regen, maar al snel komen er enkele opklaringen voor. Overdag verandert er weinig in het weerbeeld. De bewolking blijft overheersen en het blijft op de meeste plaatsen droog, later in de middag neemt de kans op wat lichte regen of motregen wel toe.
Vrijdag wordt het wederom 7 graden Celsius in de omgeving van Gouda. Een groot deel van de tijd is het bewolkt, maar droog. Later in de middag en vooral in de avond kan er nu en dan lichte regen vallen.

Het eerste weekend van 2019 verloopt tamelijk somber en vooral zaterdag kan het zo nu en dan licht (mot)regenen, maar ook zondag blijft het waarschijnlijk niet droog. De bewolking weet van geen wijken en de zon blijft zich hoogstwaarschijnlijk achter een dik wolkenpakket verschuilen.  De middagtemperatuur ligt in de Goudse regio rond 7 graden Celsius. ’s Nachts is het circa 5 graden Celsius.

Het vooruitzicht naar begin volgende week laat een monotoon anti-winters weerbeeld zien. Met 7 graden Celsius is het een graad of 2 zachter dan het langjarig gemiddelde. Daarbij is het meestal bewolkt en kan het periodiek regenen. De wind houdt zich over het algemeen rustig.Foto: Digitaal Dagblad