Droog en af en toe zon

mainImage
Droog en af en toe zon

Op een enkele druppel na blijft het deze dinsdag droog. De zon laat zich ook af en toe zien en het wordt ongeveer 9 graden. De wind waait uit het noordwesten en is overwegend matig (windkracht 3 tot 4). Woensdag is het wisselvallig. Het is dan regenachtig, er zal een behoorlijk stevige wind staan en de maximumtemperaturen komen uit tussen de 6 en 9 graden. Donderdag gaat de temperatuur weer omhoog, maar het blijft grillig. Vrijdag gaat het flink plenzen.
Dinsdag overdag trekt de rug van hogedruk van west naar oost het Groene Hart en daardoor is er erg weinig wind. De richting is aanvankelijk noordwestelijk, in de middag is de windkracht tijdelijk kracht 1 Bft. In de avond wordt de wind zuidelijk van richting en is kracht 2 Bft. Overdag zijn er wolkenvelden en in de ochtend is er tot aan de passage van de rug nog een hele kleine kans op een bui. Vooral in de middag zijn er flinke zonnige perioden. Het wordt overdag zo’n 10 graden Celsius.

Op woensdag overdag trekt er een regen gebied van zuidwest naar noordoost over de Goudse regio. Ook in de avond trekt er weer een nieuw regengebied over Gouda. Er staat een zuidzuidoostelijke wind kracht 2 a 3 Bft, in de middag geleidelijk een zuidelijke wind. Het wordt zo’n 9 graden Celsius.

In de nacht naar donderdag wordt het droog zijn er enkele opklaringen en wordt het niet kouder dan 8 graden Celsius. Op donderdag is het aanvankelijk wisselend bewolkt en droog, in de middag komt er van het zuidwesten uit opnieuw een regengebied over de regio te liggen. De wind gaat op donderdagmiddag toenemen naar kracht 4 Bft en draait naar een zuidwestelijke richting. De maximum temperatuur ligt rond de 12 graden.

Vrijdag belooft een onstuimige dag te worden met regen en een zuidwestelijke wind kracht 4 a 5 Bft, mogelijk zelfs even kracht 6 Bft. Ook in het weekeinde is het wisselvallig met perioden met regen en windkracht 4 a 5 Bft.

Na het weekeinde komt er een geleidelijke weersverbetering met minder hoge temperaturen maar de kans op vorst is nog erg klein.Foto: Digitaal Dagblad