Droog, bewolkt en af en toe zon

mainImage
Droog, bewolkt en af en toe zon
De vrijdag begint met wolkenvelden. Later breekt de zon af en toe door en het wordt 12 tot 14 graden. Later op de dag neemt de bewolking weer toe, maar het blijft tot laat in de avond droog. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit een zuidelijke richting. Het weekend kenmerkt zich door wisselvallig herfstweer. De temperatuur blijft rond de 13 graden steken. Af en toe gaat het regenen en vooral aan zee kan het soms stevig waaien.Na het weekeinde is het gedaan met de wisselvalligheid en gaat de zon weer een grotere rol spelen.

Vrijdag start de daglichtperiode overwegend bewolkt, maar de kans op neerslag is zeer klein. regen. In de loop van vrijdagochtend begint het op te klaren en is het half bewolkt, waardoor de zon regelmatig in het regionale weerbeeld verschijnt. Vrijdagmiddag is er veel ruimte voor de zon en aan het eind van vrijdagmiddag is het zelfs vrij zonnig. Vrijdagavond neemt de bewolking snel toe, de toenemende invloed van een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan is hiervan de oorzaak. Tot ver in de avond blijft het droog, daarna volgt er lichte regen. De maximumtemperatuur ligt in de Goudse regio om en nabij 13 graden Celsius. Er waait een matige zuidenwind, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar zaterdag valt er regen van betekenis. Voor Gouda wordt circa 7 mm. regen verwacht, dit is circa 8 liter op een vierkante meter. De zuidelijke wind neemt iets in kracht toe en wordt matig, windkracht 4 Beaufort. Door een dik pakket bewolking en de neerslag koelt het niet veel verder af dan 9 graden Celsius.

In het weekend is het wisselvalliger dan de voorgaande dagen. Zaterdag valt er tijd tot tijd lichte, soms (mot)regen. De neerslaghoeveelheid zal overdag circa 4 mm. bedragen. De middagtemperatuur ligt zaterdag rond 14 graden Celsius. Zondag is het een fractie zachter met circa 15 graden Celsius. Het is dan overwegend bewolkt, de zon zal sporadisch te zien zijn. De wind ruimt van zuid naar zuidwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Zondagavond neemt de wind ietwat toe en wordt vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Windvlagen tot 60 km./uur zijn dan mogelijk!

Maandag en dinsdag is het overwegend bewolkt en is het licht wisselvallig (meestentijds droog). De minima liggen rond 8 graden Celsius, de maxima komen rond 14 graden Celsius uit. De wind waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Volgende week woensdag tot en met volgende week zaterdag is het overwegend zonnig bij middagtemperaturen van om en nabij 13 graden Celsius. In de nachten schommelen de minima rond 8 graden Celsius. De zuidoostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Dit beoogde fraaie najaarsweer heeft te maken met een verwachte Omega-blokkade in diverse weermodellen.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad