Dorstig weer...

mainImage
Dorstig weer...

Het is warm en 'dorstig' weer. De temperaturen blijven de zomerse waardes behouden tot halverwege volgende week. Vanaf halverwege volgende week neemt de kans op neerslag wel toe.

Op donderdag komt er in het hele weerbeeld weinig verandering, veel zon, wel is de aangevoerde lucht iets vochtiger waardoor en met name in de middag wat kleine stapelwolken zijn. Er staat een zwakke tot matige noordoostelijke wind kracht 2 a 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 26 graden.

Vrijdag is er tijdelijk een iets meer noordelijk grondwind, kracht 3 Bft, en kunnen er met name in de ochtend enkele wolken velden over Gouda heen drijven. De maximum temperatuur ligt dan rond de 25 graden. Op zaterdag staat er weer een meer noordoostelijke wind en is het flink zonnig met een maximum temperatuur van rond de 27 garden.

Vanaf zondag is de verwachting wat onzekerder met name wat betreft de kans op een bui. Het lijkt er nu op dat in de loop van de zondag vanuit het zuiden wolkenvelden over de Goudse regio gaan tekken maar het blijft zoals het er nu naar uitziet droog. Vanaf halverwege volgende week neemt de kans op een (onweers) bui toe. De maximum temperaturen blijven tot halverwege volgende week op zomerse waardes, van dus boven de 25 graden.

De maand juni gaat in Gouda extreem droog verlopen. Tot vandaag, donderdag 28 juni, is er nog maar circa 4 mm. neerslag gevallen in Gouda. Gouda is daarbij een van de droogste gebieden in Nederland wat betreft de maand juni. Zoals het er nu naar uitziet, komt daar niets meer bij in deze maand.  'Dorstig weer': foto Bert van Dijk, Gouda 26 juni

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad