Deze brievenbussen verdwijnen in Gouda

mainImage
Deze brievenbussen verdwijnen in Gouda

Veel Gouwenaars zullen vanaf eind juni een extra blokje om moeten om de post te posten. PostNL past vanaf eind juni in gemeente Gouda het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatst PostNL naar plekken waar veel mensen komen, zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

In de gemeente Gouda blijven 41 brievenbussen en verdwijnen er 15 brievenbussen. PostNL verwijdert de brievenbussen aan de Kleiweg, Dubbele Buurt, Koningin Wilhelminaweg, Prins Hendrikstraat, Groenhovenweg, Mercatorsingel, Catsveld, Rietzoom, Waterruit, Landmeterslag en Koningsmantelstraat. Ook de brievenbussen bij Klein Amerika, Snuifmolenerf, Scarlattistraat en Romerostraat verdwijnen vanaf eind juni.Voor iedereen bereikbaar
Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 30 juni 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Zuid-Holland (Midden) door. In het midden van de provincie Zuid-Holland blijven 868 brievenbussen staan, worden er 12 nieuwe brievenbussen geplaatst en 384 brievenbussen verwijderd. Dit betekent dat het totaal aantal brievenbussen in het midden van Zuid-Holland afneemt van 1252 naar 880 brievenbussen. In de gemeente Gouda blijven 41 brievenbussen en verdwijnen er 15 brievenbussen. Op welke locaties brievenbussen blijven, staat in het bijgevoegde overzicht. De aanpassingen zijn begin augustus 2018 gerealiseerd.

Meer informatie
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.


Foto: Digitaal Dagblad