Dag vol regen eindigt zonnig

mainImage
Dag vol regen eindigt zonnig
Vrijdag verloopt qua weer ongeveer hetzelfde als de voorgaande dagen. De temperatuur loopt op tot maximaal 12 graden. Regenbuien en droge periodes wisselen elkaar af. Vooral rond het middaguur kan er veel regen vallen. De bewolking en regen trekt vanuit Zuid-Holland over het hele land. De wind neemt ook iets toe in kracht, waardoor het zeker aan de kust flink hard gaat waaien en zelfs kan gaan stormen.

In het weekend verandert er niet veel, behalve dat de temperatuur iets daalt. Het blijft hard waaien en de kans op regen blijft groot. Vanaf maandag wordt het zonniger, maar daardoor wordt het ook steeds kouder. Vanaf dinsdag kan er weer nachtvorst voorkomen.

Vrijdag belooft een onstuimige dag te worden met regen en een zuidwestelijke wind kracht 4 a 5 Bft, mogelijk zelfs even kracht 6 Bft. Halverwege de middag passeert er een koufront met een windsprong van zuidzuidwest naar west noordwest. De regenintensiteit neemt dan geleidelijk af en in de avond is het droog. Wel kunnen er dan enkele buien gaan vallen. De wind is dan ook al afgenomen naar kracht 3 Bft.

Ook in het weekeinde is het zeer wisselvallig met perioden met regen die af en toe matig van intensiteit zal zijn. De meeste neerslag gaat vanaf de zaterdagmiddag vallen. Er staat een westelijke wind kracht 4 a 5 Bft, af en toe kracht 6 Bft. Op zondag draait de wind in de loop van de dag naar het noordwesten en stroomt er minder zachte lucht over de Goudse regio. In deze stroming komen wel regelmatig buien voor. Ook op maandag en dinsdag is er een vrij grote kans op buien maar de wind neemt vanaf maandagavond geleidelijk in kracht af.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad