COOL Talent wint Graaf Floris hoofdprijs

mainImage
COOL Talent wint Graaf Floris hoofdprijs

De Graaf Florisprijs 2018, een geldbedrag bijeengebracht door Goudse ondernemers, is dit jaar gewonnen door COOL Talent. Wethouder Thierry van Vugt overhandigde de cheque van 10.000 euro van Het Gouda Hoofdkwartier aan de stichting. De tweede prijs van 4.000 euro ging naar SamenLoop voor Hoop. Gouda bij Kaarslicht ontving 2.500 euro. Huiskamer van de Stad deelde ook mee. En wel met 1.000 euro.


Organisaties die zich ervoor inzetten om Gouda levendiger te maken, kunnen zich ieder jaar inschrijven voor de jaarlijkse Graaf Floris Prijzen. Ondernemers van Gouda, verenigd in het Hoofdkwartier Gouda, stellen hiervoor al meer dan dertig jaar een geldbedrag beschikbaar. Dit jaar waren er twintig goede doelen en initiatieven die zich aanmeldden voor de Graaf Floris Prijzen.

Uiteindelijk koos de selectiecommissie een aantal finalisten. Alle moesten een pitch doen waarom zij in aanmerking moesten komen voor De Graaf Florisprijs. Het initiatief COOL Talent overtuigde de jury het meest. COOL Talent hield afgelopen april haar achtste editie in de Goudse Schouwburg. Cool Talent verzorgt een avondvullende voorstelling waarin de beste acts van middelbare scholen uit de omgeving hun kwaliteiten aan het grote publiek kunnen tonen.

Vorig jaar ging de prijs naar Jos Uitterhaegen en Gerben Roskam die het dancefestival Riverdale op GOUDasfalt wilde organiseren. Mede dankzij de 10.000 euro die zij door het winnen van de prijs erin konden steken, werd de eerste editie van het feest afgelopen mei een succes.


Foto: Digitaal Dagblad