Caspert van der Wel is Machtigste van Gouda 2018

mainImage
Caspert van der Wel is Machtigste van Gouda 2018

Caspert van der Wel, directievoorzitter van Rabobank Gouwestreek, is de Machtigste van Gouda in het jaar 2018. Van der Wel wordt derhalve de 15de Machtigste van Gouda. En de bankier is daarmee de opvolger van Onno van Beijnum, directeur van de Van Beynum Autogroep, die in 2017 de machtigste van Gouda werd. Zo werd woensdagmiddag duidelijk bij lancering van de winter editie van Gouda INTO business in het nieuwe pand van de Rabobank Gouwestreek.

Het was woensdag ook meteen het afscheid van Van der Wel van de Goudse ondernemers. Van der Wel gaat Rabobank Gouwestreek en haar klanten verlaten. Tijd voor iets nieuws, vindt hij zelf. En nu de fusie voltooid is, heeft hij het gevoel dat zijn werk erop zit. De huidige directieleden van Rabobank Gouwestreek, Hans Telkamp en Caspert van der Wel, kiezen voor een nieuwe uitdaging binnen de Rabobank organisatie. Hans Telkamp wordt manager Intensieve Begeleiding bij Rabobank Eindhoven. Van der Wel wordt directievoorzitter bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden in Heinenoord. Van der Wel, die al een carrière van veertien jaar bij de Rabobank achter de rug heeft, gaat vanaf 1 januari bij Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden aan de slag.,,Caspert gaat daar een nieuw hoofdstuk schrijven en toevoegen aan zijn succesvolle carrièreboek", aldus uitgever Werner van den Bosch. ,,Van der Wel volgde ooit Paul Groen (een aantal jaren terug de machtigste van Gouda) op en deed dat met flair, allure en vastberadenheid. Van der Wel is een welbespraakte, vriendelijke heer. Respect schrijft hij met hoofdletters en dat verwacht hij ook van zijn collega’s. Van der Wel verlaat Gouda wellicht, maar dan wel als de machtigste mens van Gouda. De jury van deze uitverkiezing had hem al jaren voor deze positie op de korrel, maar nu is het dan toch echt zijn beurt. Een terechte nummer 1. Wij wensen hem alle succes toe met wat hij ook gaat doen. En eerlijk, we zullen hem ook missen. Want mensen als Caspert van der Wel brengen de wereld een stukje verder...", aldus Van den Bosch van Gouda INTO business.

Het blad Gouda INTO business maakt al sinds 2004 jaarlijks een top 50 van machtigste mannen en vrouwen in Gouda. De lijst stelt het management van het magazine mede in overleg met vorige uitverkorenen ieder jaar met zorg en met een vette knipoog samen. Dat wordt ieder jaar een klein beetje voorgekookt met een diner met alle Machtigsten van Gouda van de afgelopen jaren. Voor zover ze allemaal op de geprikte datum aanwezig kunnen zijn.Dit jaar was het diner bij Onno van Beijnum, zie foto. De directeur van de Van Beynum Autogroep werd in 2017 de machtigste van Gouda. Die titel en bijbehorende award werd hem vorig jaar overhandigd door Marcus Schuchmann van Gouda Refractories. Schuchmann volgde burgemeester Milo Schoenmaker. Schoenmaker trad op zijn beurt weer in de voetsporen van Monique Verdier (directievoorzitter Groene Hart Ziekenhuis). En een jaar daarvoor, in 2013 mocht Nico Voogt, voorzitter van Gouda Onderneemt! en eigenaar van assurantiekantoor Voogt zich de machtigste man van Gouda noemen.Geen kleine jongens en meisjes
Het zijn dus geen kleine jongens en meisjes die met de eer gaan strijken. Het zijn stuk voor stuk kopstukken uit het Goudse (bedrijfs)leven die wat in de Goudse melk te brokkelen hebben. Vaak ook met verschillende petten op. Zie ook de lijst hieronder.
Machtigsten van Gouda
2004 Gerard van Nieuwpoort
2005 Wim Cornelis
2006 Mick Bunnik
2007 Jan Willem van der Wolf
2008 Siebe Keulen
2009 Paul Groen
2010 Jan de Laat
2011 Rene Mascini
2012 Nel Oskam
2013 Nico Voogt
2014 Monique Verdier
2015 Milo Schoenmaker
2016 Marcus Schuchmann
2017 Onno van Beijnum
2018 Caspert van der Wel

Op de frontfoto: Caspert van der Wel met Judith Cok, directievoorzitter van de fusiebank Rabobank Hollandse IJssel.


Foto: Digitaal Dagblad