Buien en zon wisselen elkaar af

mainImage
Buien en zon wisselen elkaar af

Maandag wisselen buien en zon elkaar af. Er waait een stevige wind en daardoor is het een gure dag. In de loop van de dag neemt de wind af. Het wordt zo'n 6 graden. Dinsdag lopen de temperaturen iets op en is het op de meeste plaatsen droog. Het wordt zo'n 8 graden bij een matige wind.
Vandaag worden stapelwolken afgewisseld met door zonnige momenten. Verspreid over het Groene Hart komen in de eerste ochtenduren nog enkele lichte regenbuien voor, maar de kans op neerslag neemt later in de ochtend snel af. Gedurende de middag worden de zonnige perioden van langere duur. Met een matige noordwestenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort is het rustiger dan zondag. Het wordt om en nabij 6 graden de Goudse regio.

Vanavond zijn er brede opklaringen. Er volgt een zeer frisse nacht naar dinsdag en daarin kan de temperatuur tijdens heldere perioden tot dicht bij het vriespunt dalen en aan de grond kan het zelfs licht vriezen met minima rond -2 graden Celsius. In de tweede helft van de nacht neemt de bewolking vrij snel toe en loopt de temperatuur op naar een graad of 5.

Morgen is het overwegend droog met uitgestrekte wolkenvelden en de zon zal nauwelijks te zien zijn. Het wordt met 8 graden iets zachter als op maandag. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west, de kracht is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Woensdag wordt een overwegend bewolkte dag en valt er van tijd tot tijd lichte regen of lichte motregen. Een matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind (4 à 5 Beaufort) voert vrij zachte lucht naar onze omgeving aan. Het wordt 7 graden Celsius.

Donderdag komt de temperatuur met circa 6 graden een fractie lager uit. Er komen enkele buien tot ontwikkeling, maar er is ook ruimte voor de zon. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Vanaf vrijdag neemt de kans op kouder weertype toe. Waarschijnlijk liggen de maxima komend weekend rond 3 graden Celsius en gaan de nachten met lichte vorst gepaard. Het weerbeeld is in het komend weekend overwegend droog. Na het weekend wordt het opnieuw wisselvallig en dit betekent dat de neerslag als sneeuw gaat vallen. De eerste sneeuwlaag van deze winter zal dan voor winterpret gaan zorgen.

Het vooruitzicht naar de derde en laatste decade van de maand januari laat nog iets lagere temperaturen zien, maar het blijft hoogstwaarschijnlijk wisselvallig. De kans op een sneeuwlaag van betekenis neemt dan ook toe.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad