Buien blijven aanhouden

mainImage
Buien blijven aanhouden

Vrijdag is het vooral in de ochtend op veel plaatsen nat. 's Middags is het vaker droog, met in het zuidwesten ook nog kans op wat zon. Het wordt 9 tot 13 graden.

De ochtend begint bewolkt en vanuit het westen gaat het in het hele land langere tijd regenen. De minima liggen rond 7 graden. De wind draait naar het zuiden tot zuidoosten en wordt zwak of matig. Gedurende de ochtend blijft de regen op veel plaatsen aanhouden.

In de middag wordt het vooral in het zuiden aanmerkelijk droger. Er is dan ook kans op wat zon, vooral in het zuidwesten. De wind draait naar zuidwest en neemt in korte tijd sterk toe; naar matig, en aan zee krachtig of hard. Het wordt 9 tot 13 graden.

In de nacht naar zaterdag blijft het bewolkt, met grote kans op buien. Plaatselijk kan er zelfs onweer of korrelhagel voorkomen. De rest van het weekend is het vaak bewolkt en nat, het blijft vrij zacht. Richting de kerstdagen wordt het rustiger en vaker droog dankzij een hogedrukgebied.
Vandaag is het uitzonderlijk zacht bewolkt en nat. Het regent langduriger en intensiever dan op donderdag. Er kan dit etmaal meer dan 10 mm. (10 liter per vierkante meter) neerslag vallen. Plaatselijk is zelfs een neerslagsom van 15 tot 20 mm. mogelijk in het Groene Hartgebied. Desondanks is het uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar met 13 graden Celsius op de Goudse thermometers. De aanvankelijk matige zuidenwind (4 Beaufort) ruimt in de loop van de dag naar west en neemt geleidelijk toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort.

In het weekend wordt het iets minder zachter met op zaterdag 11 graden Celsius en zondag is het met maximaal 10 graden Celsius ook nog steeds zeer zacht voor de tijd van het jaar. Zaterdag is het overdag wisselend bewolkt en overwegend droog. Op zondag is het geheel bewolkt en zijn er met name in de avond perioden met regen. Op zaterdag waait er een matige tot vrij krachtige westenwind (4 à 5 Beaufort) door de Goudse regio, in de loop van de middag neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Zondag is het een stuk rustiger, de wind is dan afgenomen naar zwak, windkracht 2 Beaufort en krimpt in de loop van de dag van west naar zuid.

Ook maandag is het bewolkt, nat en  zeer zacht met maxima van 10, plaatselijk 11 graden Celsius in de Goudse regio. De maxima worden pas op Kerstavond bereikt. Er waait een matige zuidooster, windkracht 3 à 4 Beaufort. In de loop van de dag ruimt de wind naar noordwestelijke richtingen.

In de loop van de nacht naar Eerste Kerstdag arriveren brede opklaringen boven het Groene Hartgebied, waardoor het flink kan afkoelen. De wind gaat uit noordoostelijke richtingen waaien en neemt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad