Bodega 32 in top 15 Wine Bar of the Year 2018 verkiezing

mainImage
Bodega 32 in top 15 Wine Bar of the Year 2018 verkiezing

,,Wij feliciteren Barrel Wijn, Wine Bar of the Year 2018. Wij zijn trots op onze nominatie in de top 15, trots op de mooie woorden van de jury en trots op onze medewerkers die samen voor deze nominatie hebben gezorgd. We hopen volgend jaar weer tot de top 15 te behoren! Proost! Salut!", zo liet Carl Flux van Bodega 32 zojuist met gepaste trots op zijn Facebookpagina weten.Flux: ,,Het is sowieso prachtig dat we in de Top 15 zitten van Wine Bar of the Year 2018 verkiezing. Daar zijn we ontzettend blij mee! Iedereen die op ons gestemd heeft ontzettend bedankt! Dit is een bekroning op alle energie en passie die we de afgelopen anderhalf jaar in Bodega 32 hebben gestoken. Volgend jaar gaan we zeker niet voor minder, eerder voor meer...".Het Goudse Bodega 32, van eigenaar Carl Flux en zijn vrouw Patty, was een van de 150 deelnemers aan de verkiezing. En na de eerste stemronde, waren er nog maar vijftien over. De winnaar werd bekend gemaakt op de Horecava 2019 op dinsdag 8 januari 2019. En daarbij kwam Barrel Wijnlokaal uit Groningen als beste uit de bus.

De top 15 van dit jaar is, op alfabetische volgorde, als volgt:

4850 in Amsterdam
Barrel Wijnlokaal in Groningen
Bistro en wijnbar BRUUT in Enschede
Bodega 32 in Gouda
Mofongo’s in Groningen
Nic & ik Wine and Food in Zutphen
Petit Louis in Wageningen
SHIRAZ in Amsterdam
Vinck in Hoorn
Vindom in Oldenzaal
Wijn- en eetbar Most in Utrecht
Wijnbar Cru in Tilburg
Wijnbar het Eigendom in Rotterdam
Wijnbar Paskamer in Amsterdam
Zuster Margaux in Amersfoort

Nadat alle stemmen waren geteld, gingen de 10 winebars met de meeste stemmen door naar de volgende ronde, samen met een 5 winebars aangedragen door de jury bestaande uit Sharon van Lokhorst, (wijnjournalist Entree Magazine en JFK), Robert van Dijk (hoofdsponsor Coravin), Hans van de Meeberg (Misset Horeca en www.specialbite.nl), Ron Vermeulen (hospitality expert en www.food-market.nl), Romy Kooij (Wijndocent en miss-winelane.nl) en Robert Verhoeven (mede-eigenaar van Pitch PR en oprichter van www.wine-bars.nl). De jury bezocht de afgelopen maand de top 15 onaangekondigd. Zie ook www.wine-bars.nl/wine-bar-of-the-year-2018/Ontkurkt
Wine & Foodbar Bodega 32 aan de Markt 32 in Gouda werd november 2017 - na een korte periode van proefdraaien - officieel ontkurkt. Dat deden eigenaar Carl en zijn vrouw Patty Flux in aanwezigheid van burgemeester Milo Schoenmaker, Daniel Murcia Juan Gandia van het Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia, Eulalia Ortiz Aquilar van de Spaanse Ambassade en vele andere genodigden.

Smaak
Een bodega is de Spaanse benaming voor de plaats waar iets opgeslagen kan worden, onder meer een wijnkelder of wijnhuisje. Het woord heeft in de loop van de tijd echter een bredere begripsomschrijving gekregen. Vaak is een bodega ook een proeflokaal of bar voor wijnen, maar het kan ook een bedrijf zijn dat verschillende gebouwen gebruikt voor de opslag van wijn in magazijnen.
In het Goudse proeflokaal Bodega 32 waan je je even in Spanje: pintxos, tapas, sangria en heerlijke wijnen. Flux en zijn crew laten je maar al te graag kennismaken met de echte smaak van dit mooie land.

Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia
De wijnen van het huis komen van het Spaanse Wijnhuis Vicente Gandia. Vicente Gandía is een eeuwenoud wijnhuis die inmiddels door de vierde generatie Gandías wordt gerund. Het staat bekend als het grootste wijnhuis van Valencia en is, volgens de Spaanse wijngids ‘the Penin Guide’ een van de beste wijnhuizen in Spanje. Sinds 1885 maken zij wijnen die wereldwijd gerenommeerd zijn en bekend staan om elegantie, complexiteit, zachtheid en balans. Het wijnhuis blijft trouw aan de waarden die ten grondslag lagen bij de start, draagt bij aan de vooruitgang en het welzijn van de gemeenschap en is toegewijd aan kwaliteit en innovatie. Dit alles doen zij zonder de wijntradities van de voorvaderen uit het oog te verliezen.Combineren
De wijnen zijn heerlijk te combineren met uiteenlopende Tapas-gerechten, Pintxos (broodtapas: verse stukjes knapperig stokbrood belegd met dagelijks verschillende ingrediënten), Bocadillos Broodjes (alle bocadillos worden geserveerd op de Spaanse 'Barra Gallega', het beroemde stokbrood uit Galicië), Ensaladas en niet te vergeten en te versmaden Dulces y Pasteles (Gebak en lekkernijen) dagelijks vers bereid door Patty, de vrouw van Carl. Zie daarvoor ook Echtleuk! Taart- en Cupcakesdecoratie.

Catunambú koffie en Tea Quiero
Voor bij de Dulces y Pasteles schenkt Bodega 32 onder meer Catunambú koffie. In deze ambachtelijk gebrouwen koffie proef je de Spaanse pasión, gezelligheid en levensvreugde! En Bodega 32 serveert thee van het merk Tea Quiero. ,,Tea Quiero is afgeleid van het Spaanse ‘Te Quiero’ , ‘ik houd van jou’. Het is hoogwaardige fairtrade thee in een biologisch afbreekbaar zakje", vertelt Flux.

En ben je enthousiast over de producten die Bodega 32 serveert en die je hebt gegeten en gedronken: in de naastgelegen winkel kun je er veel terugvinden. Neem een stukje Spanje mee naar huis of geef het cadeau!

Wine & Foodbar Bodega 32 • Markt 32 • Gouda • www.bodega32.nl


Foto: Digitaal Dagblad