Bloemendaal Nails & Spa past in straatje van winkelcentrum

mainImage
Bloemendaal Nails & Spa past in straatje van winkelcentrum

Het was even nagelbijten… En er kwam ook heel veel voeten en handenwerk aan te pas. Maar Khatai Tran en zijn partner Thi Xuan Huong Dang (,,Zeg maar Jessica hoor”) van Bloemendaal Nails & Spa hebben de deadline gehaald. ,,We willen morgen, op zondag 2 december, open. En dat is ons gelukt. We hebben het gered!", klinken Jessica en Khatai opgelucht en nog altijd relaxed.

De afgelopen tien dagen waren ze druk in de weer met het verbouwen en het herinrichten van het pand aan de Lekkenburg 71, de oude winkel van juwelier Oosterwijk. Het had even wat voeten en handen in de aarde. Maar Jessica en Khatai zetten er hun nagels goed in. En nu, zaterdag, is de nieuwe nagelstudio en massagesalon klaar. Zondag is de opening. ,,Het is hard werken geweest. Maar nu kunnen we relaxen. Althans, onze klanten. Jessica en haar personeel gaan nu hard aan de slag…”, vertelt Khatai.

Luxe
Een nagelstudio, pedicure en spa: het klinkt wat luxe voor winkelcentrum Bloemendaal. Maar eigenlijk past de salon goed in het straatje van het winkelcentrum. En alles onder één dak… Met al haar kleding-, schoenen- en brillenzaken, supermarkten en kappers is Bloemendaal Nails &Spa een welkome aanwinst. Zeg nou zelf, was is het heerlijk je even lekker je te laten verwennen en je nagels, voeten of gehele lichaam te laten vertroetelen? Voor, na of tijdens het winkelen. Het maakt eigenlijk niet uit. Het past toch altijd in je schema en/of ritme… Zeker in combinatie met een kappersbeurt of aanschaf van nieuwe kleding(accessoires) en/of schoenen…

Het is voor de Rotterdamse Jessica een droom (geweest) een eigen studio te runnen. Partner Khatai, zelf werkzaam als manager bij Install Idea voor de aankleding van winkels, maakte haar droom waar. ,,Wij doen de restyling van winkelketens als HEMA, Etos en Blokker. De inrichting van deze studio heb ik zelf ontworpen en ter hand genomen. Samen met vele vrienden hebben we de afgelopen dagen de winkel neergezet. Nu moet Jessica en haar collega’s het verder gaan doen…”

De 28-jarige Jessica komt uit Vietnam. Daar woonde ze tot voor vijf jaar terug nog. ,,Mijn ouders wonen daar nog steeds. Gelukkig is mijn zusje Sam met mij meegekomen naar Nederland. Ze loopt ook mee in de zaak. Samen hebben we het vak in Vietnam geleerd en in Nederland hebben we het anders aan- en bijgeleerd.  Hier gaan we toch anders te werk…”Lange vingernagel
,,Om een voorbeeld te noemen: in veel Aziatische culturen wordt een lange vingernagel vaak gezien als een teken van rijkdom en schoonheid. Mensen die niet veel en hard gewerkt hebben, kunnen hun nagels laten groeien. Het is dus niet vreemd op als je mannen voorbij ziet komen met enorm lange nagels, veelal aan hun pink. In Vietnam is het derhalve toch meer het versterken en verstevigen van de nagels. Hier komt het meer op de algehele verzorging en styling aan. We hebben veel ervaring opgedaan in Nederland, bij studio’s in Rotterdam, Barendrecht en Vlaardingen”, aldus Jessica, die opvallend goed Nederlands spreekt.

,,Ik wilde graag mijn eigen zaak beginnen als nagelstyliste, pedicure en manicure. Na een zoektocht op internet kwamen we in Gouda Bloemendaal uit. In het winkelcentrum. Gezellig tussen de andere winkels. Bovenal is het een prachtig pand waar we lekker de ruimte hebben en een ieder naar wens kunnen behandelen”, zo wijst Jessica op de twee pedicure-stoelen en zes relaxfauteuils en tafels voor manicure.Nagelstyliste
Als nagelstyliste is Jessica gespecialiseerd in het verbeteren van de kwaliteit van de nagel en in nagelstyling. ,,We geven nagels vorm en kleur, waarbij we rekening houden met de wensen van de klant. En ze hebben bij ons keuze zat. Zo kunnen ze kiezen uit tien nagelvormen en maar liefst 250 verschillende kleuren. Verder kunnen we afgekloven nagels camoufleren of zwakke nagels verstevigen. We beschikken over verschillende vijltechnieken en werken hygiënisch…”

Nagelstyliste is een veelzijdig en creatief beroep. De nagelstylist geeft zowel de natuurlijke nagel als de kunstnagel vorm. Zo kan Bloemendaal Nails &Spa acrylnagels opbrengen. Deze worden gemaakt van een mengsel van poeder en vloeistof. Bij gelnagels worden na het opbrengen van de gel de nagels uitgehard met behulp van een UV lamp. En bij nailart versiert Jessica de nagels met bijzondere versieringen als glitters of steentjes.  Daarnaast verzorgt Bloemendaal Nails & Spa nagelbedverlening, French manicure en manicure.Pedicure
Voor verzorging van de voeten, kun je ook bij Bloemendaal Nails & Spa terecht. Jesscia: ,,Voeten zijn natuurlijk bedoeld om te kunnen lopen. Voeten zorgen ervoor dat we stevig staan. Ze bevinden zich helemaal onderaan ons lichaam en misschien worden ze daarom vaak ‘vergeten’ of minder verzorgd. Voeten zijn erg belangrijk in ons leven. We lopen, rennen, dansen, wandelen enzovoorts met onze voeten. Het is dus wel duidelijk dat het belangrijk is om onze voeten goed te verzorgen. Je kan dit natuurlijk zelf doen, maar een ervaren pedicure kan je hierbij helpen.”

Tijdens de behandeling kijkt Jessica of er eventueel voetproblemen zijn. ,,Je kunt hierbij denken aan eelt, likdoorns, maar ook ingegroeide teennagels, schimmelnagels en bijvoorbeeld een nijnagel. We pakken deze problemen grondig aan…”

Voetbehandeling
Een voetbehandeling bestaat uit de volgende onderdelen: het desinfecteren van de voeten met alcohol, de nagels en nagelriemen indruppelen met podinail (dit verzacht de nagels en de nagelriemen), het losmaken van de nagelriemen en eventueel vuil onder de nagel verwijderen, de nagels knippen (een pedicure knipt de nagels altijd recht dit voorkomt dat de nagels ingroeien), het vijlen van de nagelrand, en langs de nagelriemen de ‘velletjes’ losmaken, het verwijderen van eventueel eelt en/of likdoorns. Hierna worden de nagels ontsmet met betadine, mits de cliënt hiervoor geen allergie heeft. ,,Als laatste worden de voeten ingemasseerd met een verzorgende crème, en op verzoek kunnen de nagels gelakt worden. Daarna gaat een ieder als herboren, of 'Hai Long' zoals we op z’n Vietnamees zeggen, de winkel uit…”, verzekert Jessica.

20 procent korting
Een ieder is van harte welkom om vanaf zondag 2 december een kijkje te komen nemen en zeker voor een behandeling aan te komen bij Bloemendaal Nails & Spa. ,,We zijn zeven dagen per week open, van 10 tot 18u00 en vrijdag tot 21u00. Voor de opvang van kinderen onder de tien jaar wordt nog gewerkt. Die speelruimte komt in de showroom naast de ingang. Oh, ja: de komende maand december krijgen alle klanten 20 procent korting op alle behandelingen. Het is maar dat een ieder dat weet…”

Bloemendaal Nails & Spa
Lekkenburg 71


Foto: Digitaal Dagblad