Bewolkt met af en toe regen

mainImage
Bewolkt met af en toe regen
Het is vandaag voornamelijk bewolkt en er valt zo nu en dan (mot)regen. Met middagtemperaturen tussen de 13 en 16 graden is het iets minder koel dan maandag. Vooral in de ochtend kan er overal in het land regen of motregen vallen. Tegen de avond wordt het in het noorden en westen droog en klaart het een beetje op. Het wordt 13 tot 16 graden, dus iets minder fris dan maandag. Er waait een matige tot krachtige westenwind.Dinsdagochtend is het bewolkt en zijn er langdurige perioden met lichte regen of lichte motregen. De temperatuur loopt geleidelijk op naar circa 15 graden rond het middaguur. De wind waait uit richtingen tussen zuidwest en west en is overwegend matig, windkracht 3 à 4.

Dinsdagmiddag valt er in eerste instantie nog af en toe lichte (mot-)regen. Vanuit een noordwestelijke richting worden de droge perioden in de loop van de middag langduriger. De zon blijft hoogstwaarschijnlijk achter een dik wolkenpakket verscholen, daarmee wordt het mogelijk de eerste zonloze dag van oktober 2018. De westenwind is matig, windkracht 3 à 4. De maxima liggen in de Goudse regio rond 16 graden.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag is er een afwisseling van uitgestrekte wolkenvelden en enkele opklaringen. Lokaal kan er een lichte regenbui vallen, maar op de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied blijft het droog. Het koelt af naar 11 graden in de Goudse regio. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3.

Woensdagochtend is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten. Het blijft droog. In de loop van de ochtend breekt de zon steeds vaker door. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is over het algemeen matig, windkracht 3.

Woensdagmiddag is er een mix van zon en forse stapelwolken. Ook in dit dagdeel valt er geen neerslag. De westenwind is overwegend matig, windkracht 3. De maxima komen in de Goudse regio rond 15 graden uit. Dit zijn vrij normale temperaturen voor begin oktober.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag is het wisselend bewolkt en blijft het wederom droog. De minima komen in onze regio rond 8 graden uit. De wind neemt af naar zwak, windkracht 2 en draait/krimpt naar een zuidwestelijke richting.

Donderdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden met daar tussendoor ook ruimte voor zonnige momenten. Met middagtemperaturen van circa 19 graden is het iets warmer dan het langjarig gemiddelde voor begin oktober. De kans op neerslag is zeer klein, waardoor het niet uitgesloten is dat er lokaal een licht buitje tot ontwikkeling komt.

Vrijdag en zaterdag blijft het aan de warme kant voor de tijd van het jaar met maxima rond 20 graden. Halverwege vrijdagmiddag is het tijdelijk windstil, waarna de wind in de avonduren (zeer) zwak (windkracht 1 à 2) uit oostelijke richtingen gaat waaien. Zaterdag waait er een (zeer) zwakke wind uit variabele windrichtingen. Het weerbeeld bestaat vrijdag uit veel zon, zaterdag overheerst de bewolking en is de zon slechts sporadisch waarneembaar.

Zondag lijkt het tijdelijk frisser met circa 15 graden. De dag begint bewolkt, maar eindigt met flinke zonnige perioden. De wind waait uit richtingen tussen noord en noordoost en is overwegend matig, windkracht 3 à 4.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad