Wolkenvelden en opklaringen

mainImage
Wolkenvelden en opklaringen

Vandaag en morgen overheerst de bewolking, is het droog en liggen de temperaturen in de middagen rond 21 graden. Daarna is het met circa 23 graden vrij warm, maar de kans op een lokale regenbui of onweersbui neemt toe!

Vanavond en in de nacht naar dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt van 20 graden aan het begin van de avond naar 15 graden aan het eind van de avond. De minima liggen komende nacht rond 13 graden. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Dinsdag ruimt de wind naar noordoostelijke richtingen en daardoor wordt de aangevoerde lucht nog iets warmer en droger. De zon schijnt van tijd tot tijd, de bewolking heeft een overheersend karakter. Opnieuw wordt in de Goudse regio een temperatuur van 21 graden geregistreerd! De noordenwind is overdag zwak, windkracht 2 Beaufort. In de avonduren neemt de wind toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

Woensdag en donderdag draait de wind naar oostelijke richtingen en de aangevoerde lucht wordt daardoor droger. Het is wisselend bewolkt en met circa 23 graden wordt het weer iets warmer dan de voorgaande dagen. In de loop van de dag neemt de kans op een lokale regen- of onweersbui toe. De oostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort.

Vanaf vrijdag wordt de verwachting voor het regionale weerbeeld onzeker, dit hangt af van de windrichting. Sommige weermodellen laten de wind terugdraaien naar het noorden. In dit geval zal het koeler worden en neemt de bewolking toe. Als de wind uit het oosten blijft waaien houdt het vrij warme weertype aan. De kans op een overgang naar koel en wisselvallig weer is overigens klein. Zoals het er nu voorstaat zal het vrijdag en in het volgend weekend circa 23 graden zijn in de Goudse regio. Daarbij is het wisselend bewolkt met kans op een regen- of onweersbui.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad