Bewolking overheerst

mainImage
Bewolking overheerst

Donderdag overheerst de bewolking en valt er vanaf het middag uur af en toe wat lichte regen, aan het einde van de middag neemt de kans op neerslag sterk af en klaart het van het westen uit op. Er is dan nog wel een kleine kans op een lichte regenbui. De maximum temperatuur ligt rond de 20 graden. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort, tijdelijk eventjes 4 Bft. Na passage van het regengebied draait de wind naar meer westelijke richtingen en neemt weer af naar kracht 2 a 3 Bft.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt, en waait er een zwakke zuidwestelijke wind. De verwachte minimum temperatuur ligt rond de 14 graden.

Vrijdag is het overdag wisselend bewolkt met stapelwolken en blijft het droog. Bij een overwegend zwakke zuidwestelijke wind (1 tot 2 Beaufort) warmt het op naar maximaal 22 graden.

Het weekeind gaat wisselvallig verlopen, op beide dagen is er kans op buien, op zaterdag in de middag, in de nacht van zaterdag op zondag en in de vroege zondagochtend is de kans het grootst. Op zondagochtend klaart het van het westen uit sterk op en lijkt de zondag verder zonnig te verlopen. De minima liggen in de nachten rond 12 graden. De maxima liggen ’s middags rond de 20 graden. De wind is zaterdag oostelijk en zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort. Zondag is de wind noordwestelijk en matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort.

Het ziet er naar uit dat de maandag en dinsdag weer warme dagen gaan worden met maxima rond de 24 graden en flinke zonnige perioden.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad