Bewolking met wat regen

mainImage
Bewolking met wat regen
Vrijdag is het weer grotendeels bewolkt. Later op de dag kan er ook wat regen of motregen vallen. Het wordt 11 graden. In het weekend blijft de bewolking aanhouden, met soms wat regen.

Zaterdag hebben we overdag te maken met uitgestrekte wolkenvelden. In het Groene Hart blijft het de gehele daglichtperiode droog. Rond het middaguur kan het wolkendek soms even openbreken en is kortstondig een glimp van de zon te zien. In de loop van de middag wordt de bewolking geleidelijk dikker, maar neerslag valt er niet. Later in de middag neemt in de kans op neerslag toe. Tegen de avond kan het in het af en toe licht motregenen. De temperatuur stijgt naar circa 11 graden Celsius in de Goudse regio. Er waait een matige zuidwestenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort. Aan het eind van de middag kan de wind in het Groene Hartgebied tijdelijk vrij krachtig worden windkracht 5 Beaufort.

Zaterdagavond zijn er aanvankelijk perioden met lichte (mot)regen. Later op de avond wordt het droog, maar blijft het bewolkt. De wind draait naar het westen tot noordwesten en neemt iets in kracht af. In de nacht naar zondag neemt de wind af naar zwak, windkracht 2 Beaufort en de temperatuur daalt naar een minimum van 4 graden Celsius in de Goudse regio.

Zondag blijven we te maken houden met uitgestrekte wolkenvelden. Bij een overwegend matige westenwind (3 Beaufort) is de wind iets rustiger als op zaterdag. Zondagochtend verloopt droog met lokaal een knipoog van de zon. In de middag neemt in het Groene Hart de kans op een lichte (mot-)regen met het uur toe en in de avond kan het zo nu en dan licht (mot-)regenen. Het wordt maximaal 9 graden Celsius.

Maandag wordt een bewolkte, maar droge dag. In de middag kan plaatselijk de zon nog even doorbreken, maar het is veelal niet meer dan een glimp. Het wordt 11 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. De overwegend noordwestenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort

Maandagavond is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. Tijdens de jaarwisseling is het droog bij een temperatuur van 6 graden Celsius en de noordwestenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. In het Groene Hartgebied kan door het afsteken van vuurwerk zeer dichte mist ontstaan. De kans op smog is dan ook zeer groot.

Op Nieuwjaarsdag en de dagen daarna zijn er vrij veel wolkenvelden en schijnt soms even de zon. Er is slechts een kleine kans op regen. De eerste dagen van het nieuwe jaar verlopen zacht met middagtemperaturen rond 8 graden Celsius. Later in de week wordt het iets kouder en op de eerste vrijdag en zaterdag  van het nieuwe jaar wordt het maximaal 4 graden Celsius in de Goudse regio. ’s Nachts kan het dan een graadje vriezen. De zon laat zich vaker zien, maar in de loop van het eerste weekend van 2019 neemt de bewolking geleidelijk toe en stijgt de kans op regen flink. De temperatuur gaat dan flink omhoog en komt hoogstwaarschijnlijk weer in de dubbele cijfers terecht.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad