Bewolking heeft de overhand

mainImage
Bewolking heeft de overhand

Het weerbeeld op donderdag lijkt sterk op dat van woensdag. Bewolking heeft de overhand, maar het blijft in het hele land droog. Het wordt tussen de 3 en 7 graden en er waait een zwakke tot matige oostenwind.

In de nacht naar vrijdag is het vrijwel helder en is er opnieuw kans op lichte nachtvorst. De vrijdag start mistig, pas in de middag zullen er wat opklaringen zijn. Het blijft op de meeste plekken droog en het waait iets minder hard dan in de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 4 tot 8 graden.

In het weekend hebben we te maken met veel bewolking. De zaterdag start mistig en het zal voornamelijk grijs blijven. Het kwik zal oplopen tot zo'n 6 graden en er is af en toe kans op een kleine bui. Zondag blijft het overwegend droog en wordt het iets warmer met 4 tot 8 graden.
Donderdag wolkenvelden af en toe zon en een maximum temperatuur van rond de 5 graden. De wind is oostelijk kracht 2 af en toe kracht 3 Bft. In de tweede helft van de middag worden de opklaringen steeds breder en mogelijk kunnen er nog mooie foto’s gemaakt worden van de zonsondergang.

In de nacht naar vrijdag zijn er flinke opklaringen en komt de minimum temperatuur net onder het vriespunt te liggen. Aan de grond gaat het 2 a 3 graden vriezen. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind.

Vrijdag is het wisselend bewolkt en het blijft vrijwel in de hele regio droog. De oostelijke wind, kracht 2 a 3, Bft draait in de loop van de ochtend naar een zuidoostelijke richting. Het wordt dan zo’n 7 graden Celsius. Er is veel bewolking maar in de loop van de middag zijn er ook opklaringen.

In het aankomende weekend blijft het vrij koud met temperaturen rond het vriespunt in de nacht en maximaal een graad of 6 overdag.

Zaterdag is het overwegend bewolkt en valt er overdag af en toe regen. Er staat een matige wind uit een oostelijke richting kracht 3 Bft. De maximum temperatuur ligt rond de 5 graden.

Ook zondag is het bewolkt. Het blijft droog en er zijn ook enkele opklaringen. Er waait er een zwakke tot matige oostenwind, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Na het weekeinde zijn de verwachtingen erg onzeker maar het ziet er naar uit dat de temperatuur iets om hoog gaat en vanaf dinsdag maandag neemt de kans op neerslag toe.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad