Bewolking en wellicht een spatje regen

mainImage
Bewolking en wellicht een spatje regen

Een zwak front met bijbehorende bewolking passeert Gouda dinsdagmiddag. Uit de bewolking kan zeer lokaal wat lichte regen vallen, maar het betekent zeker geen einde van de echte droogte.

De achterkant van de bewolking bereikt Gouda dinsdag aan het einde van de middag en begin van de avond. De maximum temperatuur op dinsdag zal niet veel hoger worden dan rond de 19 graden. Vanaf woensdag is de invloed van dit lagedrukgebied verdwenen en gaat het hogedrukgebied ten westen van Gouda het weer bepalen. Het is dan ook flink zonnig en blijft dan ook droog. De maximale temperaturen komen dan weer rond de 25 graden te liggen. Vanaf vrijdag draait de stroming in de bovenlucht naar meer westelijke richtingen. De kans op wolkenvelden neemt dan wel toe maar er zijn flinke zonnige periodes. Tot aan dinsdag blijft het droog. Vanaf volgende week dinsdag lijkt het er nu op dat er van het westen uit een grotere kans is op neerslag.

Dinsdag is het bewolkt met af en toe wat lichte regen, de hoeveelheden die berekend worden liggen rond de 2 mm. De meeste neerslag gaat ten oosten van Gouda langs. De maximum temperatuur ligt rond de 19 graden. Aan het einde van de middag en begin van de avond klaart het van het noorden uit op en zijn er zijn er nog flinke zonnige periodes. De wind is in de ochtend zwak, 2 Bft, geleidelijk matig kracht 3 Bft en komt uit een noordwestelijke mogelijk even westelijke richting. In de middag is de wind matig kracht 4 Bft en draait in de loop van de middag meer naar noordelijke richtingen.

Dinsdagavond neemt de wind langzaam af naar zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft. De minimum temperatuur ligt rond 14 graden. Er zijn flinke opklaringen en het blijft droog.

Woensdag zijn er hooguit enkele wolkenvelden in de hogere luchtlagen en is het verder vrij zonnig. De maximum temperatuur ligt rond de rond de 24 graden.

Na woensdag tot aan het volgende weekeind lijkt het erop dat het weer zonniger gaat worden met maximum temperaturen die op lopen naar rond de 25 graden. Er staat in het algemeen weinig wind. Pas na volgend weekeinde neemt de kans op neerslag wel wat toe maar veel zal het nog niet zijn.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad