Bewolking en regen

mainImage
Bewolking en regen
Donderdag bevinden we ons aanvankelijk in de warme sector en wordt het nog zachter in de Goudse regio met maxima van 12 graden Celsius. Het is geheel bewolkt, vanaf de eerste helft van de ochtend tot halverwege de middag is er meer continue regen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind 4 à 5 Beaufort. Windvlagen tot circa 55 km/uur zijn mogelijk. In de tweede helft van de middag wordt het van het westen uit droog maar er zijn nog geen echte opklaringen te zien. De wind neemt in de avond geleidelijk af naar kracht 3 Bft en draait daarbij langzaam naar een richting tussen zuid en zuidwest.

In de nacht naar vrijdag wordt de bewolking minder dik maar blijft wel overheersen. Het wordt dan met zo’n 8 graden niet echt koud. Er staat een zuidelijke wind kracht 3 Bft.

Vrijdag is er eerst nog veel bewolking maar al snel komen er van het westen uit opklaringen en zien we de zon weer. In de middag zijn er perioden met zon en wolkenvelden. Tegen de avond en in de eerste helft van de avond zijn er perioden met lichte regen of motregen. De maximum temperatuur komt uit op zo’n 10 graden. De wind is zuidwestelijk en neemt in de avond af naar kracht 2 Bft. In de loop van de avond wordt het droog en gaat het tegen middernacht van het westen uit opklaren. De minimum temperatuur ligt dan rond de 8 graden.

Op zaterdag staat er een zuidwestelijke stroming waarin in de middag een neerslaggebied over Gouda heen trekt. De neerslaghoeveelheden liggen dan waarschijnlijk rond de 10 mm. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en blijft daarmee zachte lucht aanvoeren.

In de nacht naar zondag is het aanvankelijk grotendeels droog maar tegen de ochtend gaat het opnieuw regenen tot aan het middaguur kan dan opnieuw zo’n 10 mm regen vallen. De wind blijft in de zuidwestelijke hoek zitten met af en toe vlak voor een regen gebied zuidelijk. De windsnelheid is rond de kracht 3 soms 4 Bft. De maximum temperatuur bedraagt op zondag zo’n 12 graden.

Zondag blijft de gehele dag bewolkt met in de middag afnemende kans op regen.

In de nacht naar maandag is het droog en staat er weinig wind maar er kondigt zich in de tweede helft van de nacht alweer een regengebied aan. In de tweede helft van de week is er tijdelijk een lichte weersverbetering te verwachten.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

 Foto: Digitaal Dagblad