BarBier gaat volgende week open

mainImage
BarBier gaat volgende week open

Ton Vergeer (59) werkt al ruim 30 jaar in de horeca, waarvan 27 jaar eigenaar van de Tapperij in Gouda. Volgende week, volgens de planning op maandag 5 november, opent Vergeer zijn BarBier, een speciaalbier-café op de Goudse Markt, in het voormalige pand van TOF.BarBier wordt de nieuwe hotspot van het Goudse uitgaansleven. Een stoer modern speciaalbier café waar jong en oud elkaar ontmoeten. ,,Waar we genieten van een heerlijk vers getapt glas bier. BarBier wordt weer een echt café. Natuurlijk is er ook een borrelhap of maaltijd te krijgen, maar de nadruk komt te liggen op een mooi bier drinken", zo vertelt Vergeer.,,Uitgaan doe je bij BarBier", zo Vergeer, al vanaf 1979 werkzaam in Bar de Tapperij en al 27 jaar eigenaar. ,,De gasten weten de Tapperij te vinden voor een mooi speciaal biertje. Maar de keuze is beperkt. Bij BarBier kan je straks kiezen uit 12 bieren van de tap en 100 soorten van de fles. Bij BarBier gaan we ook regelmatig bierproeverijen houden. Kom langs voor een 3-gangen biermenu of een highbeer (een biermenu met hapjes) Door de jaren heen zijn er nogal wat cafés gesloten of omgebouwd tot eetcafés of restaurant. Een veel gehoorde klacht is dan ook, dat er te weinig uitgaansleven is in Gouda. Daar wil ik verandering in brengen!"

Speciaalbier op de markt
De opmars van het speciaalbier is niet te stuiten. De kleine craftbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De consument en gast laat zich graag verrassen met nieuwe bieren met nieuwe smaken. In iedere grote stad vind je wel een paar mooie vaak grote speciaalbier cafés. ,,Gouda is ook toe aan een plek waar je speciaal naar toe gaat om een mooi bier te drinken..."

Crowdfunding
De totale verbouwing en inrichting van de Barbier kost ongeveer €250.000,-. Naast een lening bij de bank, wilde Vergeer een deel financieren door middel van een crowdfundingcampagne. ,,Met deze campagne wil ik tenminste €70.000,- ophalen. Indien er meer geïnvesteerd wordt, kan de bancaire lening omlaag", aldus Vergeer.

De campagne is inmiddels succesvol afgerond. Maar liefst 80 deelnemers (zij brachten €100.020,- bij elkaar) gaven Vergeer het vertrouwen en de mogelijkheid om BarBier te starten.


| Foto: Digitaal Dagblad