Babymassage: heerlijk voor kind én ouder

mainImage
Babymassage: heerlijk voor kind én ouder

Het masseren van kinderen door ouders/verzorgers is in veel culturen een eeuwen oude traditie. Massage heeft een positieve invloed op zowel het kind als de ouders.

Positieve effecten zijn onder meer het verbeteren van de ademhaling, ontwikkelen van de tastzin en stimuleren van het immuunsysteem. Daarnaast vermindert het huilen en verbetert het slaapgedrag. Bovenal, kinderen vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. Ouders ervaren dat het erg leuk is om te doen én het bevordert de band tussen ouder en kind.

Doel van de cursus
Rayer Healthcare Gouda verzorgt cursussen in Babymassage. In de cursus Babymassage leer je je kind op een professionele manier te masseren en te benaderen. Je leert de lichaamstaal van je kind beter kennen en intuïtief te reageren. Hierdoor sta je op een mooie manier in contact met je kind. Je leert masseren met hoofd, hart en ziel.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus is geschikt voor alle kinderen. En voor hun ouders die verbinding zoeken met hun kind of meer willen weten over lichaamstaal of signalen van hun kind. Denk hierbij ook aan kinderen die onrustig zijn, overstrekken of darmkrampjes hebben. De beste startleeftijd voor de cursus Babymassage is vanaf 6 weken na de geboorte.

Wat houdt de cursus in?
Onder leiding van een kinderfysiotherapeut leren ouders zelf hun kinderen te masseren met verschillende technieken. Er worden gewone massagetechnieken en technieken van de Shantala massage gebruikt. Naast het masseren zelf is er ook aandacht voor de theorie van de massage, het dragen en tillen, ontspanningsoefeningen voor de ouders en hun kind en het leren herkennen van de lichaamssignalen van hun kind.

Kinderfysiotherapeut
Rayer Healthcare Gouda biedt praktische informatie Babymassage in groepsverband of individueel aan. Een kinderfysiotherapeut met ruime ervaring in het behandelen van baby ’s en jonge kinderen geeft de cursus. De cursus (maximaal 5 cursisten) bestaat uit drie lessen van ongeveer 1 uur en 15 minuten Bij genoeg aanmeldingen start de cursus elke eerste dinsdag van de maand. De cursus wordt gegeven van 12u30 tot 14u00.

Bij de cursus ontvang je ook cursusmateriaal. Hierbij zitten plaatjes en uitleg zodat je thuis goed kunt oefenen.

Informatie & aanmelden
Bel ons via 0182 533 159 of kom langs.
Rayer healthCare Gouda
Ronsseweg 7
2803 NA, Gouda

E: info@rayerhealthcare.nl

Meer informatie vind je ook op www.rayerhealthcare.nl


Foto: Digitaal Dagblad