Aukje Bakker helpt nu patiëntenvereniging

2 August 2019, 16:15 uur
Algemeen
mainImage

Aukje Bakker kreeg in augustus 2017 totaal onverwacht de diagnose uitgezaaide longkanker. In september 2017 kon zij gelukkig het eerste goede nieuws delen: de uitkomst van de scan was veelbelovend. Nu bijna twee jaar verder blijven haar bloedwaarden en de CT-scan gelukkig ongewijzigd goed.

Na de diagnose stapte Aukje, transferverpleegkundige bij het Groene Hart Ziekenhuis, een absoluut andere wereld als patiënt. ''Na de diagnose “niet kleincellig longkanker stadium IV” stapte ik een voor mij geheel nieuwe onbekende, angstige, onzekere en stressvolle wereld binnen. Ik ben werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis, maar dan nog was het voor mij een absoluut andere wereld als patiënt", zo vertelt de Goudse.

Zij had veel vragen, zoals: Is er nog behandeling mogelijk, waar en wat? In hoeverre heb ik als patiënt nog de regie over welke keuzes er worden gemaakt? De patiëntenvereniging is daarvoor onmisbaar. "Hier kan je terecht met al je vragen, daar is de laatste informatie over behandelmethodes en bij welke ziekenhuizen je voor behandeling terecht kunt en je ontmoet lotgenoten", aldus Aukje.

Haar doel is nu geld in te zamelen voor de patiëntenvereniging Longkanker Nederland, zie www.longkankernederland.nl. ''Daarom organiseer ik op 9 september in LantarenVenster Rotterdam een benefietvoorstelling ‘Love alone is not enough’. Jeroen Stek en Ton Kemp verzorgen pro deo een avondvullend programma ‘Love alone is not enough’, een theatrale lezing over relaties!"

Zie ook www.mens2producties.nl. De kaartverkoop loopt via deverbinding.stager.nl. Je bijdrage is gekoppeld aan het kaartje wat je koopt.

"Zou het niet mooi zijn als we € 2.000 op die avond ophalen? Daarvoor ben jij belangrijk. Wil je dit item en deze uitnodiging doorsturen naar je netwerk en delen in je social media?", zo doet Aukje een oproep.