ANWB verwacht veel vakantiedrukte op snelwegen

mainImage
ANWB verwacht veel vakantiedrukte op snelwegen

De regio’s midden en noord beginnen komende vrijdag aan hun weekje herfstvakantie en dat betekent een drukke avondspits, verwacht de ANWB. De eerste files ontstaan die dag al rond 13.00 uur. De grootste knelpunten zijn de A1 Apeldoorn – Hengelo, A12 Utrecht – Arnhem, A28 Utrecht – Zwolle en de A50 Apeldoorn – Arnhem – Eindhoven. De ANWB denkt dat na 19.00 uur de verkeersproblemen zijn opgelost.

Weggebruikers moeten komend weekeinde ook rekening houden met wegwerkzaamheden. Een aantal snelwegen is afgesloten, zoals de A17 Roosendaal – Dordrecht tussen de knooppunten De Stok en Noordhoek, de A27 Utrecht – Almere tussen Rijnsweerd en Bilthoven en de A65 Tilburg – Den Bosch bij Vught. De afsluitingen beginnen vrijdagavond en duren tot zondagavond of maandagochtend.

Wie met de auto langs of in Brussel rijdt wordt geadviseerd zijn auto vooraf te registreren op de speciale website van het Gewest Brussel (www.lez.brussels/nl). In een groot deel van de Belgische hoofdstad geldt een milieu- of lage emissiezone. Wie niet is geregistreerd riskeert een boete van 150 euro, ongeacht of de auto nu wel of niet aan de milieuvoorwaarden voldoet. De registratie is gratis en is drie jaar geldig.


Foto: Digitaal Dagblad