Aangenaam zomerweer

mainImage
Aangenaam zomerweer
Na wat klamme, benauwde, warme dagen zijn we wel weer toe aan enige verkoeling. Het is de komende dagen aangenaam zomerweer met lagere temperaturen. We kunnen even bijkomen.

Maandag zijn er in de ochtend zonnige perioden. In de middag zijn er naast velden met hoge (sluier-)bewolking ook velden met bewolking op middelbaar niveau. Het blijft echter wel droog en tussen de wolkenvelden door zijn er zonnige momenten met enkele stapelwolken (Cumulus Humilis en Cumulus Mediocris) en/of dunne sluierbewolking (Cirrus). Het wordt circa 22 graden in de Goudse regio. Er waait een matige noordoostenwind met een kracht van 3, soms even 4 op de schaal van Beaufort.

Maandagavond verandert er weinig aan het regionale weerbeeld. De noordoostenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. De temperatuur daalt naar een graad of 15 aan het eind van de avond.

In de nacht naar dinsdag zijn er brede opklaringen en is er zeer weinig wind in de Goudse regio. Deze combinatie zorgt voor een vrij sterke afkoeling en het ontstaan van lokale mistbanken is dan ook niet uitgesloten. Het koelt af naar circa 12 graden. De wind is zuidelijk, windkracht 1 Beaufort, maar van tijd tot tijd is er ook sprake van windstilte.

Met een naar noord-noordwest krimpende wind wordt dinsdag aanmerkelijk koelere lucht naar het Groene Hartgebied. De temperatuur haalt met veel moeite nog een maximum van 18 graden. De windkracht is zwak tot matig, 2 tot 3 Beaufort.

In de nacht naar woensdag draait de wind naar noord en blijft zwak tot matig van kracht. Het is half tot zwaar bewolkt en het koelt af naar circa 12 graden in Gouda en omgeving.

Woensdag is het wisselend bewolkt bij een zwakke tot matig noordenwind (2 tot 3 Beaufort). Door de noordenwind blijft het aan de koele kant voor medio juni. In de Goudse regio wordt het opnieuw circa 18 graden.

In de nacht naar donderdag is het geheel bewolkt en liggen de minima rond 14 graden. De noordenwind is matig, windkracht 3 Beaufort.

Donderdag is het aanmerkelijk warmer dan de 2 voorgaande dagen. De maxima liggen rond 22 graden, dit is een graad of 2 boven het langjarig gemiddelde voor medio juni. De bewolking overheerst, soms komt de zon sporadisch tevoorschijn. De zuidwestenwind is matig, windkracht 3 Beaufort. In de avonduren klaart het breed op en neemt de naar west draaiende wind af naar zwak, windkracht 1 tot 2 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag is het overwegend bewolkt en kan er af en toe een beetje lichte (mot-)regen vallen. Er waait er een zwakke naar zuid draaiende wind. De verwachte minima liggen rond 15 graden in de Goudse regio.

Vrijdag is het overdag wisselend bewolkt en droog. Bij een overwegend zwakke zuidwestelijke wind (1 tot 2 Beaufort) warmt het op naar maximaal 21 graden.

Waarschijnlijk is de wind ook in het volgend weekend zuidwestelijk, de windkracht is dan matig, windkracht 3 Beaufort. Het is wisselend bewolkt met een kleine kans op een regenbui. De minima liggen in de nachten rond 12 graden. De maxima liggen ’s middags rond 21 graden. 

Na volgend weekend wordt met een zuidwestelijke stroming iets warmere lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt rond 23 graden te liggen en dat is iets boven normaal voor de tijd van het jaar. Het is wisselend bewolkt en overwegend droog.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-goudaFoto: Digitaal Dagblad