Vredesweek voor een betere wereld...

mainImage
Vredesweek voor een betere wereld...

De jaarlijkse Vredesweek wordt dit jaar van 15 tot en met 23 september gehouden en gevierd. Het thema voor deze week is: Persoonlijke ontwikkeling voor een betere wereld, met als achterliggende gedachte dat geluk de sleutel is.

In Gouda wordt deze vredesweek georganiseerd door het Museum voor Vrede en Geweldloosheid en Verzetsmuseum Zuid-Holland, in samenwerking met vredesorganisatie PAX. De activiteiten zullen plaatsvinden in en rond het Verzetsmuseum Zuid-Holland aan de Turfmarkt 30 te Gouda.

Het is een week vol activiteiten voor volwassenen en kinderen met op zaterdag 22 september een mini-vredesfestival, waarbij letterlijk het Verzetsmuseum wordt overgenomen, met muziek in de tuin (o.a. Joan Franka), inspiratie, mindfulness en kinderactiviteiten in het museum. In het Petit café De vrijheid wordt er ook voor de innerlijke mens gezorgd. In het weekend van 22 en 23 september komt de Geluksroute naar Gouda, zodat er in de hele stad van alles te beleven valt.
Programma voor de komende dagen van de Vredesweek in Gouda, in en om Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30

De activiteiten zijn op de Turfmarkt 30, tenzij anders vermeld

Vrijdag 21 september
10.00-12.00 Ontmoetingscafé. Loop eens binnen, Gratis
12.00-17.00 Walk of Peace. Om 15u30 aansluiten in Oosterwei (exacte locatie op de site), Gratis
Loop mee met de Walk of Peace en kom in gesprek met stadsgenoten. We beginnen met een hapje in de tuin van Verzetsmuseum Zuid-Holland om het ijs te breken, daarna lopen we in een rustig tempo naar verschillende mooie plekken in Gouda.  We sluiten af bij de Chocoladefabriek.
15.30 The reports on Sarah and Saleem, Filmhuis Gouda, € 8,50Zaterdag 22 september
12.00-17.00 Mini-Vredesfestival, Gratis
Er spelen diverse muzikanten en bandjes in de tuin: Eigenwijs Gouda, Alma Inkari, Raymond van Kooten, Jessy Yasmeen, Alexander Franken, Joan Franka. In het museum kun je een sessie mindfulness volgen of kom en luister naar een spreker van PAX. Kinderen kunnen tijdens het festival vredesposters maken onder begeleiding van het Cultuurhuis Garenspinnerij. Miss Nice Banana zorgt voor smoothies en veganistische hapjesDe hele dag: Geluksroute Gouda
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?

Zondag 23 september
De hele dag: Geluksroute Gouda
De uitnodiging is simpel: Waar word jij gelukkig van en wil je dat delen?
20.30 The reports on Sarah and Saleem, Filmhuis Gouda, € 8,50

De hele week
Tentoonstellingen: Project V & Verhalen over Vrede
Tentoonstelling: Unit4art, M.Waalwijk & N.Jansen,  De Goudse Verzekering

Aanmelden: www.vredesweekgouda.nl,  vredesweekgouda@gmail.com

Kijk voor het volledige programma op www.vredesweekgouda.nl en kom langs!


Foto: Digitaal Dagblad