60-jarige Goudse Moto Cross Club Holland stelt zich multifunctioneel op

mainImage
60-jarige Goudse Moto Cross Club Holland stelt zich multifunctioneel op

De Goudse Moto Cross Club Holland bestaat dit jaar 60 jaar en maakt ook reeds 60 jaar gebruik van het Spoorboscircuit langs de Gouwe onder de nieuwe spoorbrug. De ‘oranjeclub’ viert feest op 29 juni, 30 juni en 1 juli.

Voorzitter Henk Lever en Jacqueline de Rooij zijn de ‘motoren’ achter het feest.

Op vrijdagavond 29 juni is er van 19u00 tot 22u00 een reünie en receptie op het Spoorbos aan de Stoofkade 2. De vereniging bracht vele goede rijders voort die het nationaal en internationaal ver schopten. Zoals Joop Kruisinga, Wilco Zeelenberg, Wil van der Laan, Remi van Rees en Peter Groeneveld. Het bestuur van MCCH hoopt op vrijdagavond vele oud-kampioenen te kunnen ontvangen.

Zaterdag is er een ‘andersom cross’ voor alle inhoudsklassen. Het circuit wordt dan in omgekeerde richting bereden. Aansluitend is er een barbecue en disco.

Ook op zondag zijn er motocross wedstrijden met een 2 uurs wedstrijd voor de categorieën vanaf 125cc. De brommerklasse staat eveneens aan start.  

Ook mountainbikes op het Spoorboscircuit
Er kan tegenwoordig ook aan mountainbiken worden gedaan op het Spoorboscircuit. Dit gebeurt iedere zondag van 09u00 tot 12u00.   Voorzitter Henk Lever uit Lekkerkerk legt uit dat het circuit geschikt is voor veel takken van sport: ,,Uitstekend geschikt om te mountainbiken en ook om te veldrijden. De hondensportvereniging was hier al en er werd al een trail voor atleten gehouden met deelname van de Goudse nationaal kampioen Pascal van Norden. MCC Holland stelt zich multifunctioneel op.”  


Foto: Digitaal Dagblad