27 droge dagen achtereen, maar geen record

mainImage
27 droge dagen achtereen, maar geen record

Dinsdag viel er sinds lange tijd weer eens wat regen. Veel stelde het niet voor. In de regenmeters van enkele leden van de weerclub Gouda is 0,4 tot 0,8 mm gemeten. Dit heeft natuurlijk geen einde gemaakt aan het einde van de droogte, maar het droogterecord van het aantal droge dagen achter elkaar is niet gehaald. Het record staat op 33 dagen, we zijn tot 27 dagen gekomen.

Pas tegen het einde van volgende week lijkt er een lagedruk gebied vanuit het noordwesten dichtbij de Goudse regio te komen, maar dat is nog veel te ver weg om daar duidelijkheid over te geven. Tot die tijd is dan zonnig en de maximum temperaturen lopen op naar 24 graden op zaterdag tot rond de 27 graden  op de dagen erna.

Woensdag is het zonnig met in de middag mogelijk enkele stapelwolken en ook is er in de middag wat hoge bewolking. De maximum temperatuur ligt rond de rond de 22 graden. De wind komt uit een noordelijke richting en is zwak tot matig kracht 2 a 3 Bft. De meeste wind staat er in de middag als de convectie op gang komt. Woensdagavond is het zonnig en de wind zwakt af naar kracht 1 a 2 Bft. In de nacht naar donderdag koelt het af naar zo'n 13 graden en staat er weinig wind. Rond zonsopkomst is er een kans op wat grondmist, slootmist of een enkele mistbank met name in de open gebieden rond Gouda.

Donderdag is de mist snel weer verdwenen, deze gaat mogelijk even over in laaghangende bewolking maar dat zal niet veel voorstellen. Het wordt zonnig met opnieuw in de middag kans op een enkele stapelwolk. De wind is noordelijk kracht 2 a 3 Bft. Ook dan is de wind het sterkst in de middag. De maximum temperatuurkomt rond de 24 graden te liggen.

In de nacht naar vrijdag is er aan het einde van de nacht opnieuw een kleine kans op een ondiepe mistbank, slootmist of grondmist. de minimum temperatuur ligt dan rond de 14 graden.

In het weekeinde lopen de temperaturen geleidelijk nog wat op naar zo'n 25 graden op zaterdag tot 27 graden op zondag. Het is zonnig met in de middag een hele klein kans op een stapelwolk.

Na het weekeinde komt er voorlopig nog geen verandering in het weerbeeld en blijft de droogte aanhouden. Het is zonnig met maximum temperaturen die op lopen naar rond de 28 graden. Er staat in het algemeen weinig wind. Pas tegen het volgend weekeinde neemt de kans op neerslag wel wat toe.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad