18.000 euro voor Kans tegen Kanker

mainImage
18.000 euro voor Kans tegen Kanker

De kampioenswedstrijd van Jodan Boys 10 was zaterdag live te zien bij Fox Sports. Zoals verwacht haalde de Goudse ploeg tegen Moerkapelle 3 het kampioenschap van de zesde klasse gemakkelijk binnen met een klinkende 5-0 overwinning. Dat alles werd met 15 camera's, een drone en een ref-cam van scheidsrechter Roelof Luinge door Fox Sports live op t.v. in beeld gebracht. Daarbij waren duizend supporters live bij de live-registratie aanwezig. Een ongekend toeschouwersrecord voor de Goudse voetbalvereniging.
Een goede doelenactie en sympathieke mediacampagne leverden het team de winst op van dit jaarlijkse evenement en actie Kampioenskoorts van FOX Sports en sponsor Keuken Kampioen. Dit betekende dat het elftal hun kampioenswedstrijd van zaterdag 19 mei tegen Moerkapelle 3 met live registratie mocht spelen. En dat is nog niet alles!

Stichting Kans tegen Kanker
De Jodan Boys 10 hebben dit seizoen op meerdere manieren een succesvolle strijd geleverd: als elftal op het veld, tegen de andere kandidaten van de Kampioenskoorts wedstrijd en - misschien wel het belangrijkste - voor de stichting Kans tegen Kanker. Het vriendenteam is aan de stichting verbonden via de vader van hun ploeggenoot Michel, Han Heerkens. Han Heerkens leed aan kanker en week - na te zijn uitbehandeld in Nederland - uit naar Duitsland. Tijdens de levensverlengende behandeling richtte hij de stichting Kans tegen Kanker op om geld op te halen voor andere, minder bemiddelde patiënten, in de hoop hen zo dezelfde kans te bieden. De stichting biedt financiële steun aan kankerpatiënten die naar het buitenland moeten, maar waarvoor de zorgverzekeraars de kosten niet vergoedt.In de periode na zijn overlijden besloot zoon Michel om samen met zijn voetbalvrienden het Jodan Boys 10 vriendenteam op te richten. Ze ondersteunen de stichting onder meer met sponsoring op de shirts, maar ook door andere sponsoren te zoeken die een steentje willen bijdragen. Naast de sportieve ambities hebben de spelers van Jodan Boys 10 derhalve nog een ander belangrijk doel: namelijk het generen van aandacht voor de Stichting Kans tegen Kanker. Dit doen zij onder meer  door te spelen met het logo van de stichting op hun borst. Het winnen van Kampioenskoorts leverde enorm veel extra aandacht en publiciteit op voor dit goede doel.

Bovenal werd de opbrengst van de wedstrijd gedoneerd aan de stichting Kans tegen Kanker. Diverse bedrijven doneerden een klein bedrag per aanwezige toeschouwer. Andere bedrijven gaven een vast bedrag. Jodan Boys deed een afdracht over iedere consumptie die werd genuttigd op 19 mei. Tegenstander Moerkapelle 3 zamelde ook geld in en reikte direct voorafgaand aan de wedstrijd een cheque uit van 800 euro.

Zaterdagavond, voor de huldiging van de kampioenen, werd de cheque met het eindbedrag getoond. Daarop stond het bedrag van maar liefst 18.000 euro.


Foto: Digitaal Dagblad