Agenten van het team Gouda hebben vannacht een nat pak gehaald bij de achtervolging op twee inbrekers. De twee konden uiteindelijk worden aangehouden en in de boeien worden geslagen.

De politie kreeg zondagochtend 24 september omstreeks 1u00 een melding van een inbraak in een restaurant aan de Vuurdoornlaan. In de omgeving hielden agenten twee jongens, een 17 en 18-jarige uit Gouda, aan als verdachten.

Agent laat diensthond uit politieauto

Een medewerker van het restaurant was nog aan het werk toen hij melding bij de politie deed dat er twee inbrekers probeerden binnen te komen. De twee zouden op een scooter aangekomen zijn. Ter plaatse aan het pand troffen agenten braaksporen aan. De inbrekers waren er al vandoor gegaan.
Agenten zagen in de omgeving de scooter rijden en startten direct een achtervolging. De verdachten lieten uiteindelijk hun scooter achter op de Van Reenensingel, vluchtten te voet verder en verstopten zich in bosschages. Agenten zetten de achtervolging in, te voet en door het water. Met behulp van de politiehonden en door een melding van een bewoner, vonden agenten beiden in een achtertuin aan de Heuvellaan.
De scooter waar de twee op reden bleek gestolen. Ook troffen agenten inbrekerswerktuigen aan in de omgeving. De eigenaar van het restaurant deed aangifte. De twee zitten nog vast voor verhoor.
Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Alphen-Gouda zoekt getuigen van deze poging inbraak. Heb je iets gezien of gehoord in de omgeving van de Vuurdoornlaan-Van Rheenensingel – Heuvellaan? Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen-Gouda via 0900-8844. Blijf jij liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.