Afrikaanse muziek en dans op de Goudse Markt. Dat is zeker geen alledaags verschijnsel.

Het gezelschap bracht maandag een kort bezoek aan Gouda. Ze maken deel uit van een tour van stichting UP4SN om kansarme kinderen in Oeganda te ondersteunen.

Stichting UP4S
Stichting UP4S helpt kansarme kinderen in Oeganda. Hierdoor worden de kansen op een goede toekomst voor deze kinderen aanzienlijk vergroot. UP4S heeft een basisschool en een middelbare school in het dorpje Bukomansimbi, waar veel van de kinderen vandaan komen. In 2003 is stichting UP4S opgericht door Sylvia Mbabazi en haar man Frank Rus.

Sylvia is zelf opgegroeid in Bukomansimbi en haar beide ouders wonen er nog. Sylvia was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ze een goede basis- en middelbare schoolopleiding heeft kunnen volgen, maar voor veel van haar dorpsgenoten gold dit niet.

In 1997 is Sylvia in Nederland komen wonen en in 2000 is ze daar getrouwd. Samen met haar echtgenoot hebben ze besloten om de kansarme kinderen in Bukomansimbi en omgeving een kans op goed onderwijs te geven. Zo ontstond stichting UP4S (lees: ‘up for us’, wat zoveel wil zeggen als ‘kom voor ons op’). Dat is wat stichting UP4S wil doen: opkomen voor de kansarme kinderen van Oeganda.

Zie www.up4s.nl/