Na een achtervolging door agenten in politieauto, reed een auto met twee verdachten gisteravond bijna het water in van de sloot aan de Vijverstraat.
Surveillerende agenten zagen op de Blekersingel/Houtmansgracht (rond 23u00) twee auto’s rijden. De achterste auto remde steeds. En dat viel de agenten op. De agenten wilden de bestuurder controleren en gaven een stopteken.
Nabij de Korte Vest bij de parkeergarage stopte de auto, om vervolgens er opeens weer vandoor te gaan. Een achtervolging volgde via de Lange Tiendeweg en eindigde uiteindelijk op de Vijverstraat, nabij het Houtmansplantsoen.
Bij de achtervolging door het centrum van Gouda raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt. Het voertuig reed een brughek en paal uit de grond en kwam boven de sloot te hangen.
De bijrijder, een 25-jarige Gouwenaar is aangehouden.
De bestuurder, die met snelheden van 70 tot 80 km/uur door het centrum reed, is nog spoorloos. De politie is nog op zoek naar hem. Signalement: licht getint, pet en zwart vest. Daar moeten we het mee doen.
De bestuurder wordt verdacht van het verlaten van de plaats van het ongeval, gevaar en hinder veroorzaken en diverse kleine verkeersovertredingen.