Vandaag blijft de mist opnieuw hardnekkig, waardoor de mist tot in de middag aanwezig blijft. De temperatuur blijft in deze mistgebieden rond het vriespunt. Op sommige plaatsen in het Groene Hartgebied komt de zon er af en toe even door en wordt het iets zachter met 2 of 3 graden Celsius. Oudjaarsdag verloopt overwegend bewolkt en droog, maar tijdens de jaarwisseling neemt vanuit het noordwesten de kans op (mot)regen geleidelijk toe.
Vandaag start de daglichtperiode opnieuw met dichte mist, later op de dag gaat de mist over in laaghangende bewolking. Op sommige plaatsen in het Groene Hartgebied komt in de loop van de dag de zon soms even tevoorschijn. De zonkans is het kleinst in het westen van het Groene Hartgebied. Er waait een zwakke tot matige zuid(west)enwind (2 tot 3 Beaufort) en het wordt 2 of hooguit 3 graden Celsius op plaatsen waar de zon nog even doorbreekt. Op plekken waar het bewolkt of mistig blijft komt de temperatuur niet of nauwelijks boven het vriespunt.
In het weekend neemt op Oudejaarsdag de bewolking in de nacht naar zaterdag snel toe, maar het blijft de gehele dag droog. Het wordt maximaal 5 graden Celsius in de Goudse regio. De wind is matig, windkracht 3 tot 4 Beaufort uit het zuid-zuidwesten!
Tijdens de jaarwisseling neemt de zuidwestenwind geleidelijk toe en daardoor is er geen kans meer op mist. In de nacht naar Nieuwjaarsdag is het nog lange tijd droog. De temperatuur ligt tijdens de jaarwisseling rond -0,6 graden Celsius in Gouda, het is daarbij licht bewolkt. In de loop van de nacht naar Nieuwjaarsdag neemt de bewolking vrij snel toe. Tijdens de daglichtperiode op de eerste dag van 2017 kunnen er af en toe regendruppels vallen, maar veel stelt het niet voor. Aan het eind van Nieuwjaarsdag gaat het intensiever regenen. Het wordt in de loop van de dag circa 5 graden Celsius als maximumtemperatuur.
Verwachte weersituatie voor Gouda tijdens jaarwisseling: Licht bewolkt, droog, matige zuid-zuidwestenwind 3 Bft/windvlagen tot 37 km./uur, Temperatuur: -0,6°C.
Weerspreuk van de dag: Grauwe nevels, zo is gebleken, zijn van koude een zeker teken.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda
De foto is gemaakt door Robert Remers.