De nabestaanden van de bij een bootongeluk overleden 9-jarige Hugo Meewezen uit Reeuwijk, doen aangifte bij het Openbaar Ministerie. Ze willen dat het onderzoek naar de dood van de jongen wordt heropend. Zo meldt het Algemeen Nederlands Persbureau.
Hugo overleed eind augustus nadat hij op de Reeuwijkse plassen was geraakt door de schroef van een boot. Het OM oordeelde dat het ging om een noodlottig ongeval en een technisch mankement, maar daar wordt door de nabestaanden aan getwijfeld na verklaringen van zeven nieuwe getuigen.
„De getuigen verklaren dat het slachtoffer eerst van boord is gevallen en dat het vaartuig vervolgens met hoge snelheid naar achteren is gevaren. Een aantal van hen heeft verklaard dat er een klein jongetje achter het roer stond”, aldus de advocaat van de nabestaanden Sébas Diekstra. Hij doet maandag samen met advocaat Robert van der Laan aangifte namens de nabestaanden.
Volgens het onderzoek van het OM stond er een volwassen man achter het roer, maar uit de verhalen van de getuigen blijkt dat die man op een andere boot was tijdens de aanvaring. „Hierdoor komt de conclusie dat er sprake is van een noodlottig ongeval ter discussie te staan en zijn er meer dan voldoende aanknopingspunten om aan te nemen dat er mogelijk sprake is van een strafbaar feit.”
Hugo was op 25 augustus met een ander gezin gaan varen in Reeuwijk. Hij viel overboord en werd daarna geraakt door de schroef van de boot. Daarbij raakte hij zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Het OM oordeelde een week later dat een technisch mankement de oorzaak was van het ongeval en dat de bestuurder daarom niet vervolgd wordt.

Dodelijk bootongeluk op Reeuwijkse Plassen veroorzaakt door technisch mankement