Woensdag start de daglichtperiode bewolkt, maar in de middag is er geregeld zon. Met 18 graden Celsius is het een graad of 4 warmer dan normaal in deze tijd van het jaar. Donderdag is het nog droog met aangename temperaturen. Vanaf vrijdag wordt het gevoelig frisser en een stuk wisselvalliger. Ook neemt de wind aanmerkelijk in kracht toe, vooral zaterdag is dit duidelijk te merken.
Vanochtend begint de daglichtperiode bewolkt. Aan het eind van de ochtend breekt het wolkendek vanuit het zuiden geleidelijk steeds verder open.
Vanmiddag is de zon vrij regelmatig in het Goudse weerbeeld te zien. Er is namelijk een mix van zonnige perioden en uitgestrekte wolkenvelden. De temperatuur stijgt in de loop van de middag naar een maximumwaarde van 18 graden Celsius. De wind waait uit het oosten , in de loop van de middag draaiend naar het zuidoosten en is overwegend zwak, windkracht 2 Beaufort.
Vanavond en in de nacht naar donderdag neemt bij ons in het westen de bewolking vrij snel toe en raakt het in de loop van de avond geheel bewolkt. De kans op neerslag is uiterst klein. De minima komen uit rond 13 graden Celsius uit en daarmee is het opnieuw een zeer zacht nacht. Zwakke zuidenwind (2 Beaufort).
Donderdag wordt een overwegend bewolkte dag met soms even een knipoog van de zon. In de ochtend valt van tijd tot tijd een beetje regen, in de middag is het meestentijds droog. Donderdagavond trekt een omvangrijk gebied met buien over het Groene Hartgebied en valt er enige regen van betekenis. Het wordt circa 17 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. Daarbij waait een matige, bij buien soms een vrij krachtige, zuidenwind (3 tot 5 Beaufort).
Vrijdag wordt een tamelijk onstuimige herfstdag met uitgestrekte wolkenvelden, enkele regenbuien en een (vrij) krachtige zuidwestenwind (5 tot 6 Beaufort). Het wordt niet warmer dan 16 graden Celsius in de Goudse regio.
In het aanstaande weekend blijft het wisselvallig met regelmatig regenbuien en tussen de buien door is er af en toe ruimte voor zonneschijn. Vooral zaterdag is de zuidwestenwind geruime tijd vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort met windstoten tot 65 km./uur. Zondag is de wind iets rustiger, maar ook dan waait er regelmatig een matige westenwind (4 Beaufort). De middagtemperatuur ligt zaterdag rond 16 graden Celsius. Zondag wordt het hooguit 12 graden Celsius, een groot verschil met afgelopen zondag toen het nog circa 23 graden Celsius werd in Gouda. In de nachten wordt het niet veel kouder dan een graad of 10, normaal is het in de nachten circa 7 graden Celsius in de tweede decade van oktober.
Na komend weekend blijft het licht wisselvallig en warmt het in de loop van de week op, zodat het volgende week donderdag weer een graad of 20 kan worden. Maandag en dinsdag is het geheel bewolkt. Woensdag en donderdag is het wisselend bewolkt. De wind houdt zich rustig.
Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda