Vanaf vandaag breekt een volle week met  droog en vrij zonnig najaarsweer aan. Alleen vrijdag is er veel bewolking en is het een fractie koeler. Vooral vanaf het aanstaand weekend ziet er fraai uit met vrij veel zon en op zondag wordt het 20 of 21 graden Celsius in het Groene Hartgebied. Dit heeft te maken met een sterk hogedrukgebied (kerndruk 1037 hPa) boven het noordwesten van Rusland, deze krijgt in het weekend een uitloper naar West-Europa.
Vandaag wordt het met 18 of 19 graden Celsius aanmerkelijk warmer dan gisteren. Er is tamelijk veel ruimte voor zonneschijn in het Groene Hartgebied. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit zuidelijke richtingen.
In de nacht naar vrijdag raakt het geheel bewolkt door het naderbij komen van een zwak koufront. Bij een zwakke zuidenwind (2 Beaufort) koelt het af naar een graad 10 in de Goudse regio.
Vrijdag is er tijdelijk iets meer bewolking dan donderdag, dit heeft te maken met de passage een zwak koufront. De kans dat er uit de bewolking neerslag valt is nihil. Het wordt ongeveer 17 graden Celsius in de Goudse regio, het wordt dus een fractie koeler dan donderdag. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3 Beaufort en waait uit een zuidoostelijke richting, in de loop van de dag via zuidwest draaiend naar noordwest.
In de nacht naar zaterdag klaart het sterk op en verdwijnt de meeste bewolking als sneeuw voor de zon, dit is de opmaat naar een vrij zonnig en droog weekend. Bij een zeer zwakke oostenwind koelt het af naar een minimumtemperatuur van 9 graden Celsius in Gouda. In open gebieden kan een ondiepe mistbank of grondmist voorkomen.
Het weekend verloopt droog en vrij zonnig door een hogedrukgebied boven Finland. Dit hogedrukgebied krijgt in het weekend een uitloper naar West-Europa. Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden en wordt het circa 19 graden Celsius in Gouda en de omliggende gemeenten. Zondag is het zonnig en een fractie warmer dan op zaterdag met een maximumtemperatuur 20 of 21 graden Celsius in Gouda. Op beide dagen waait er een (zeer) zwakke zuidoostenwind, windkracht 1 tot 2 Beaufort. De wind voer droge landlucht aan naar onze contreien.
Begin volgende week is het nog enkele dagen vrij zonnig en droog. De middagtemperatuur blijft uitkomen rond of iets boven 20 graden Celsius, waardoor we weer enkele warme dagen (20 graden Celsius of warmer) kunnen noteren is de weerstatistieken.
Tot en met het einde van de maand zal er naar het zich nu laat aanzien vrijwel geen neerslag meer vallen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda