Gouds Dagblad | Week van de Slager toont veelzijdigheid

Week van de Slager toont veelzijdigheid

mainImage

Van 13 tot en met 18 mei 2019 vindt de Week van de Slager plaats.

De start van deze Week van de Slager is bij SVO vakopleiding food in Rijswijk. Bij de kick-off laten leerlingen van SVO vakopleiding food de veelzijdigheid van het slagersvak zien en proeven op de barbecue.

De slagersbranche is in beweging en er is vraag naar aan ambachtelijke vakmensen. Een kans dus voor mensen die slager willen worden.

De Week van de Slager is een perfecte gelegenheid om te laten zien hoe verrassend veelzijdig het slagersvak is en dat het een vak met toekomstperspectief is. Want, een baan in het slagersvak is creatief, afwisselend en ambachtelijk. Het doel van de Week van de Slager is dan ook om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht. Het biedt ook kansen voor zij-instromers.

Bij de deelnemende slagers wordt de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak getoond. Elke deelnemende slager bepaalt zijn eigen programma tijdens de Week van de Slager. Denk hierbij aan klassenbezoeken, gastlessen op school, demonstraties, workshops en veel meer.