Gouds Dagblad | Symbolisch voor de teloorgang...

Symbolisch voor de teloorgang...

mainImage

De winkels van kledingzaak CoolCat gaan toch hun deuren sluiten. Ook de enige vestiging in Gouda aan de Hoogstraat gaat dicht, bevestigt een woordvoerder tegen www.goudsdagblad.nl.

Kledingketen Coolcat wilde via een truc een doorstart maken na een faillissement. Dat is niet gelukt. De winkels gaan dicht, ook die aan de Hoogstraat in de Goudse binnenstad. Triest voor de medewerkers. Maar deze foto van de etalage aan de Hoogstraat is wel symbolisch voor de teloorgang.

Hoe lang de winkel in de Goudse binnenstad nog open is, dat blijft voorlopig onduidelijk. "Per filiaal kan nu nog niet worden aangegeven wanneer deze sluit. Ze zijn nu nog open om alle winkelvoorraden leeg te verkopen", aldus de zegsman tegen Gouds Dagblad.

Vanwege het faillissement gaan alle 56 filialen van CoolCat sluiten. Als de winkels leeg zijn en de voorraad op, worden de filialen gesloten. Dat zal binnen nu en drie of vier maanden zijn, schat een woordvoerder van de kledingketen in. 

CoolCat heeft bekend gemaakt wel door te gaan met een ‘online formule'. Dit onder de naam CoolCat Junior. Je kunt dan alleen nog maar kinderkleding kopen, omdat die kleding online goed liep. De komende tijd investeert het bedrijf in onlineactiviteiten, die – naar eigen zeggen – ook in andere landen succesvol zijn.

 

 


Foto: Karel Baarspul