Gouds Dagblad | Pand Intertoys staat al drie maanden te huur

Pand Intertoys staat al drie maanden te huur

mainImage
Het pand is gelegen op een van de toplocaties aan de Nieuwe Markt in Gouda

Speelgoedwinkelketen Intertoys heeft uitstel van betaling aangevraagd voor zijn Nederlandse activiteiten. Zo werd woensdag bekend gemaakt. Het bedrijf kampt naar eigen zeggen met aanhoudende zware marktomstandigheden, waardoor een ''stevige herstructurering'' van de organisatie noodzakelijk is.

Het pand van de Goudse vestiging van Intertoys aan de Nieuwe Markt 70 staat overigens al drie maanden te huur. Zo is te lezen op Funda Business. 

Het pand is gelegen op een van de toplocaties aan de Nieuwe Markt in Gouda. De winkel is recht tegenover de Nieuwemarktpassage op het kruispunt met de Nieuwstraat gelegen. De Nieuwe Markt heeft een rijk aanbod van winkels zowel food als non-food sector, zo omschrijft Funda Business de locatie. 

Het gebied kenmerkt zich door een bijzondere mix aan landelijke winkelketens en lokale winkeliers. Naast het aanbod aan kaasspeciaalzaken in de omgeving, is het aanbod in non-food zeer divers met een Hema, Kruidvat, Eye Wish Opticien en een grote verscheidenheid aan winkels in het mode- en kledingsegment. 

Intertoys heeft circa driehonderd winkels in Nederland en België, twee distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim honderd franchisenemers in Nederland. Er werken meer dan 3200 mensen.

De mededeling van speelgoedwinkelketen Intertoys om uitstel van betaling aan te vragen voor zijn Nederlandse activiteiten, maakte ook veel Goudse reacties los. Zie hieronder:

'De geweldige service van Intertoys Gouda zullen we nooit meer ergens anders vinden. Wij kwamen er altijd graag. Fijne, vriendelijke medewerkers en altijd bereid op zoek te gaan naar datgene wat je zoekt. Echt een gemis!'

'Tja mensen we doen dit toch echt zelf! Alles moet snel en gemakkelijk vanuit de stoel en het wordt thuis gebracht.. houd wel in dat de keerzijde is dat de fysieke winkels moeten sluiten. Niet alle vooruitgang is beter...'


Foto: Funda Business