Gouds Dagblad | Midzomermarkt staat bol van activiteiten

Midzomermarkt staat bol van activiteiten

mainImage

De midzomermarkt, de grootste zomerbraderie van Gouda en omgeving, staat op donderdag 22 augustus tussen 09u00 en 20u00 weer bol van de kramen en activiteiten.

In de verschillende winkelstraten in het centrum staan kramen van winkeliers, standhouders en verenigingen. Verder staan op meerdere punten podia, waardoor het helemaal een geweldige sfeer heeft en de heupen ook los mogen. De activiteiten zijn per straat verschillend, maar beloven allen zeer interessant te zijn.

Nieuw in vergelijking met afgelopen editie is dat de organistie mag doorgaan tot 20u00. Dit betekent dat bijna iedereen de kans krijgt om gezellig naar de midzomermarkt te komen, je lekker lang kan shoppen en het genieten van de muziek en activiteiten veel langer kan duren! Lekker tussendoor relaxen op terras voor lunch of diner is dus geen probleem, je hebt tijd zat!

Straten
De volgende straten doen mee met de midzomermarkt: Kleiweg, Kleiwegstraat, Hoogstraat, Markt, Korte en Lange Groenendaal, Korte en Lange Tiendeweg, Zeugstraat, Achter de Waag, Agnietenstraat, Nieuwe Markt en Nieuwe Markt Passage.

Podia
In de ochtenduren vind je op de verschillende podia live muziek van Muziekfabriek Rolling Sticks, overdag zullen diverse Nederlandstalige artiesten rouleren op de podia en in de namiddag zien we de Rolling Sticks weer terug. In de avonduren is er jong talent, waarvan je nu wellicht denkt: ‘die ken ik helemaal niet’; wacht maar af, met een aantal jaren…

Foodplein
Wat tevens Achter de Waag te vinden is zijn de foodstands. Je kan hier terecht voor heerlijk Surinaams eten, kokosbollen, vis, tapas en natuurlijk stroopwafels. Een heerlijk ijsje van David Gelato is hier ook niet te missen.

Kids
Achter de Waag is er bij het foodplein een supergrote LEGOstormbaan te vinden. Kinderen kunnen lekker ravotten en een sprintje trekken.

Vervoer
Natuurlijk is met de benenwagen of met de fiets het aller makkelijkst. Maar als je van wat verder weg komt, wil je graag weten waar je kan parkeren. Parkeergarage met een hoogtebeperking zijn Q-park Nieuwe Markt en Q-park Bolwerk. Naast deze parkeergarages zijn er ook parkeerpleinen: Klein Amerika, Schouwburgplein en Burgemeester Jamesplein. Met de bus en trein kan je uitstappen op Gouda Centraal en dan via de Vredebest zo oversteken naar de Kleiweg en dus het centrum in.


Foto: Raymond Aarsman