Gouds Dagblad | Levende standbeelden in WC Bloemendaal

Levende standbeelden in WC Bloemendaal

mainImage

Het was zaterdag af en toe best schrikken. De kans was immers groot dat je bij het winkelen en shoppen in Winkelcentrum Bloemendaal een aantal Levende Standbeelden tegen het lijf liep.

Je zag ze haast niet (staan). Maar als je ze zag, kon je er ook niet meer om heen en bleef je geobsedeerd, verbouwereerd en gefascineerd naar ze kijken en ze bewonderen. Zo knap is het, welke performances deze artiesten neerzetten. Acts, van realistische figuren tot meer tot de verbeelding sprekende beelden, die in een stille, intieme performance een pose aannemen.

Een levend standbeeld wordt gevormd door een of meerdere personen, die zich als standbeeld presenteren. Dit wordt bereikt door schmink en aangepaste kleding. In de meeste optredens is het de bedoeling dat de persoon of personen zich ook daadwerkelijk (langdurig) niet bewegen, hetgeen zeer veel concentratie en een groot uithoudingsvermogen vergt.

Levende Standbeelden worden onder meer gebruikt in etalages om kijkers voor de gek te houden en in televisieshows met een verborgen camera. Maar ook als straattheater om mensen te vermaken. En dat deden ze afgelopen zaterdag in Winkelcentrum Bloemendaal.

Verder kon een ieder genieten van de muziek van een Oud Holland hand-orgel.


Foto: Winkelcentrum Bloemendaal