Gouds Dagblad | Levende standbeelden in WC Bloemendaal

Levende standbeelden in WC Bloemendaal

mainImage

Niet schrikken hoor. Maar de kans is heel groot dat je op zaterdag 4 mei, bij het winkelen en shoppen in Winkelcentrum Bloemendaal een aantal Levende Standbeelden tegen het lijf loopt.

Je zult ze haast niet zien (staan). Maar als je ze ziet, kun je er ook niet meer om heen en blijf je geobsedeerd en gefascineerd kijken en ze bewonderen. Zo knap is het, welke performances deze artiesten neerzetten. Acts, van realistische figuren tot meer tot de verbeelding sprekende beelden, die in een stille, intieme performance een pose aannemen.

Een levend standbeeld wordt gevormd door een of meerdere personen, die zich als standbeeld presenteren. Dit wordt bereikt door schmink en aangepaste kleding. In de meeste optredens is het de bedoeling dat de persoon of personen zich ook daadwerkelijk (langdurig) niet bewegen, hetgeen zeer veel concentratie en een groot uithoudingsvermogen vergt.

Levende Standbeelden worden onder meer gebruikt in etalages om kijkers voor de gek te houden en in televisieshows met een verborgen camera. Maar ook als straattheater om mensen te vermaken.

Dus kom op zaterdag 4 mei naar Winkelcentrum Bloemendaal en maak tussen 11u00 en 15u00 kennis met vijf prachtige levende standbeelden.

En geniet verder van de muziek van een Oud Holland hand-orgel.