Gouds Dagblad | Hollandse Nieuwe woensdag weer in Gouda

Hollandse Nieuwe woensdag weer in Gouda

mainImage

Het eerste haringvaatje wordt dit jaar op 11 juni geveild. De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt plaats op 11 juni om 14u00 in de Visafslag Scheveningen. Traditiegetrouw keurt een proefpanel de nieuwe haring, waarna het eerste vaatje wordt geveild. Vanaf woensdag 12 juni zijn de Hollandse Nieuwe weer overal in het land te verkrijgen, zo ook in Gouda, onder meer bij de Visgilde in Winkelcentrum Bloemendaal.

Dit jaar gaat de opbrengst van de veiling naar de Stichting Mag Ik Dan Bij Jou. Cabaretier en liedschrijver Claudia de Breij zal als beschermvrouwe van deze stichting de cheque in ontvangst nemen. De Stichting Mag Ik Dan Bij Jou wil bijdragen aan de veiligheid en geborgenheid van kinderen met kanker tijdens hun behandeling in het ziekenhuis door met een Nationaal Mag Ik Dan Bij Jou Fonds een financieel vangnet te bieden, zodat ouders er zo goed mogelijk voor hun zieke kind kunnen zijn.

Op veel plaatsen wordt de komst van de nieuwe haring gevierd met haringparty’s en andere evenementen. Zo ook in Gouda bij de jaarlijkse Haringparty. Het haringseizoen start op 12 juni.